Porada dotycząca sprzętu

Witam!
Jako ,że nie jestem zbyt biegły w sprawach dotyczących sprzętu postanowiłem skonsultować z expertami mój wybór części do komputera.Otóż mam komputer vostro 3902 mini tower z procesorem i7 4790k 3.6GHz z możliwym boostem do 4 GHz kartę graficzną gtx 705 chipset intel H81 16 GB ramu oraz zasilacz 350W i monitor BenQ Monitor LED GL2460HM 24’’. Moje pytanie brzmi: Czy jak dokupię do tego zestawu kartę graficzną gtx 1070 i zasilacz 650W to wszysko będzie dobrze działać? Mam na myśli gry o wyższych wymaganiach jak gta 5 czy bf1.
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawiam.

będzie i to ładnie chodzić :slight_smile:

[quote=“DanndyS, post:1, topic:525695, full:true”]
Witam!
Jako ,że nie jestem zbyt biegły w sprawach dotyczących sprzętu postanowiłem skonsultować z expertami mój wybór części do komputera.Otóż mam komputer vostro 3902 mini tower z procesorem i7 4790k 3.6GHz z możliwym boostem do 4 GHz kartę graficzną gtx 705 chipset intel H81 16 GB ramu oraz zasilacz 350W i monitor BenQ Monitor LED GL2460HM 24’’. Moje pytanie brzmi: Czy jak dokupię do tego zestawu kartę graficzną gtx 1070 i zasilacz 650W to wszysko będzie dobrze działać? Mam na myśli gry o wyższych wymaganiach jak gta 5 czy bf1.
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawiam.
[/quote]Cześć,
to oni w ogóle robili je w wersji z i7 i to z K? Bardzo dobry procesor. Gdybyś miał jeszcze płytę umożliwiającą podkręcanie, to już całkowicie byłoby słodko.
Do tego monitora wystarczy 1060. W każdym razie, którego modelu być nie wybrał, polecam Palit Jetstream. Natomiast zasilacz Cooler Master G550M.

Jesli chodzi o karte to myslalem nad firma msi ,a zasilaczu chieftec’a.To co uda sie uzyskac w tych grach wysokie ustawienia w 1920x1080?
Ps:Dzieki za pomoc!

[quote=“DanndyS, post:4, topic:525695, full:true”]
Jesli chodzi o karte to myslalem nad firma msi ,a zasilaczu chieftec’a.
To co uda sie uzyskac w tych grach wysokie ustawienia w 1920x1080?
Ps:Dzieki za pomoc!
[/quote]MSI Gaming ma najlepsze chłodzenie, lecz Jetstream mu nie ustępuje a jest tańszy znacznie (za to zajmuje 2,5 slotu). Natomiast zasilacz CM ma 6 lat gwarancji, okablowanie modularne oraz DC-DC z tych najważniejszych zalet. Chifteca bym odpuścił. Już prędzej SilentiumPC bym rozważał, jeżeli cena grałaby pierwsze skrzypce.
Tak.
Spoko.

Co do msi w sumie jestem w 100% przekonany ,a zalilacza nadal nie moge dopasowac.Jesli chodzi o te sloty to ten msi mi sie zmiesci w obudowe? :slight_smile:

Vostro z tego co pamiętam to SFF więc ze spasowaniem generycznych podzespołów będzie problem.

zgadzam się mam obecnie GTX 1060 Gaming OC od MSI dwa wentylatorki bardzo dobre chłodzenie co widać po temp. w grach .

Możesz mi przetłumaczyć na czym to polega i czy w mojej obudowie ktora podalem w temacie sparuje sie msi nvidia gtx 1070?

[quote=“DanndyS, post:10, topic:525695, full:true”]
Możesz mi przetłumaczyć na czym to polega i czy w mojej obudowie ktora podalem w temacie sparuje sie msi nvidia gtx 1070?
[/quote]Na tym, żeby zasilacz się zmieścił tzn. był w rozmiarze/standardzie ATX i aby grafika zmieściła się również. Jednakoż ten model wygląda na standardowo “przestronny”.

[quote=“DanndyS, post:6, topic:525695”]
Co do msi w sumie jestem w 100% przekonany ,a zalilacza nadal nie moge dopasowac.Jesli chodzi o te sloty to ten msi mi sie zmiesci w obudowe? :slight_smile:
[/quote]Nie widzę powodu, żeby przepłacać. Gdybym miał wydawać swoje pieniądze, brałbym tańszego Jetstreama. Jeżeli zdecydujesz się na 1070, to Gamerocka :slight_smile: Są jeszcze Phoenix od Gainwarda, które są praktycznie tym samym co Jetstream i taniej, lecz kosztem krótszej gwarancji.
Zasilacz podałem jeden z najlepszych w tych pieniądzach. Jednostka na lata. Świetnie wykonany.

Czyli nie mam co się martwić wszystko się wpasuje?

[quote=“DanndyS, post:12, topic:525695, full:true”]
Czyli nie mam co się martwić wszystko się wpasuje?
[/quote]Tak, jeżeli to jest ta obudowa, którą wyżej widać.

Dokładnie taka:

Zasilacz sobie weź ten
https://www.morele.net/zasilacz-corsair-tx550m-550w-cp-9020133-eu-1189839/

już pomijając gwarancję.

PS.
sprawdź sobie jeszcze dokładnie szerokość otworów montażowych na zasilacz

karty ci wejdą o długości do (360 mm)