Porada na temat starego komputera

Wiam
Szukam małej porady na temat starego komputera. Jest to stacja robocza HP z procesorem core2duo 3,5 Mhz, 4 GB ramu, karta graficzna zintegrowana, dysk HDD. Jedyną zaletą tego komputera jest legalna licencja na Win7, który swego czasu był aktualizowany do Win10. W tej chwili zaorałem dysk, bo były tam moje dane, a potem z partycji przywracania przywróciłem win7. Jednakże teraz nie ma tam chyba żadnej opcji ponownej aktualizacji do 10-tki.

Pytanie brzmi, czy opłaca się go sprzedać, a jeśli tak, to jak go wycenić?? A może wystawić go nie jako komputer, ale jako licencję windows??
Poradźcie proszę.

Liczy się data 1szej aktualizacji.

A jaką masz licencję? Box, czy grupową, skoro komputer firmowy (tej 2giej nie można na sztuki sprzedawać). No i czy jesteś w stanie udowodnić, że kupiłeś licencję, a nie masz aktywowaną przez wujka Stefka.

Pewnie w granicach 100-200pln.

Możesz normalnie z pozycji systemu lub „na czysto” z USB zainstalować, wszelkie dane aktywacji są na serverach Microsoftu. Przy instalacji jak instalator prosi o klucz klikasz na „nie mam klucza” i system sam się aktywuje.