Hejka ostatnio rozpocząłem dyskusje na tym portalu na temat zmiany biosu na uefi oraz innych ty rzeczy potrzebnych aby umożliwić zaktualizowanie win 10 do 11
po wszystkich tych zaleceniach Windowsa dokonałem instalacji win 1. Zadowolony ja zacząłem instalować wszystko co potrzebne zgrywać dane z dysku na pc itd itp…
zainstalowałem sterownik do karty graficznej żeby moc ustawić taktowanie monitora dla rozdzielczości niestandardowej
po kilku dniach kiedy odpaliłem grę zgasły mi monitory ,tak jakbym wyłączył albo uśpił komputer ale on nadal pracował. Po ponownym włączeniu obraz pojawił się na głównym monitorze zaczął się ładować od loga płyty głównej i po zalogowaniu karta graficzna nie miała swojego sterownika w menadżerze urządzeń nie była sterownika dla karty graficznej lecz program miałem zainstalowany po wejściu na niego wyskoczył taki komunikat
wiec zainstalowałem na nowo sterownik i wszystko wróciło do normy, na następny dzień włączam przeglądarkę i to samo…
Dodam ze na początku(w pierwszych miesiącach) tez miałem problem z grafiką nie pamiętam dokładnie o co chodziło ale wiem ze doradzali mi oddać na gwarancje jeśli się nie uspokoi wiem ze się grzała strasznie i były problemy z obrazem na monitorach
PC budowalem sam
plyta gigabyte B450 AORUS PRO
CPU AMD RYZEN 5 3600xt
GPU GIGABYTE AMD RADEON RX5700xt