Poroblem z wywalaniem w Multi i w Single - Battlefield 3

Witam, otóż podczas grania w grę Battlefield 3 Limited Edition zarówno w SinglePlayer jak i w Multi po od 2 do 10 min gra mi się zawiesza, po czym ekran robi się biały i wyskakuje na środku ekranu ramka z wiadomością: „Program Battlefield 3™ przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie. I w ramce ZAMKNIJ PROGRAM. ” Dziwi mnie fakt, że jeśli WYŁĄCZE punkt buster i serwery rankingowe w filtrach wyszukiwania serwerów i wejdę na jeden z nich to wszystko jest w porządku i mnie nie wywala z Multi.

Pomocne informacje:

• Gra jest oryginalna

• Karta Graficzna: Radeon HD6950 + dodatkowy wentylator

• 4 GB Ramu

• Procesor Intel® Core™2 Quad CPU Q9550 2,83 GHz

• Windows Vista 32 bit

• Zasilacz: OCZ600MXSP

• Internet 25 Mbps

• Monitor: SAMSUNG SyncMaster T220

• Podczas grania ustawiałem wymagania na Ultra, jak i na Średnie i dzieje się tak samo ;/

• Pobrałem najnowszą aktualizacje PB

Dodane 10.01.2012 (Wt) 18:52

problem rozwiązany

Pierwsze co zrób to:

Poniższe rozwiązanie dotyczy tylko komputerów z systemem Windows 7 oraz Vista 32 bitowych

• klikamy na Start i wybieramy Akcesoria, szukamy polecenia Wiersz polecenia, podświetlamy go myszką, klikamy prawym klawiszem myszki i z menu wybieramy Uruchom jako administrator

• w czarnym ekranie wpisujemy: bcdedit /set increaseuserva 2500 i potwierdzamy enterem

• zamykamy czarne okienko

• teraz trzeba zrestartować komputer

• gra działa

Komenda na odwrócenie wprowadzonych zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva