Cześć, czy ktoś mógłby mi przedstawić różnice między systemami Windows Seven 32 i 64bit? I jak ma się kwestia programów, czy na 64 odpalą programy pisane pod 32bit? Czy 64 jest szybsza od 32?
Wykrywa max. 16 GB (Home Premium) i 192GB (Professional, Enterprise, Ultimate). Wykorzystuje całość, ale zjada na starcie dwukrotnie więcej niż wersja 32-bitowa.
Na 64 bitach programy pisane pod 64 bity dzialaja szybciej a i zwykle 32 bitowe dostaja kopa, bierz 64 bity bo to jest na dzien dobry lepszy system, jest 2x szybszy
Wersje programów 64 bit działają wydajniej, a 32 bitowe normalnie lub w sporadycznych wypadkach szybciej lub wolniej. Sam system 64 bit działa na pewno wydajniej niż 32 bitowy. Z grami żadnymi nie ma problemów choć są 32 bitowe. Nawet ze sterownikami nie powinno być problemów bo albo są już stery na Win 7 x64 albo pasują te na Vista x64. Najczęściej, ale nie zawsze, system sam zasysa odpowiednie sterowniki z neta. Jak zwykle są wyjątki od reguły, czyli urządzenia do których nie ma sterów nawet na Vista bo wsparcie dla nich skończyło się na XP (ja mam taki skaner)i tu z pomocą przychodzi XP MODE, czyli wirtualny XP ale żeby XP MODE działało to procek musi obsługiwać wirtualizację.