Witam!
Nabyłem dzisiaj nową myszkę Logitech V450 nano. Problem tkwi w tym, że myszka nie działa w USB, w którym podłączony był odbiornik/nadajnik od poprzedniej myszki. Kiedy podłączam urządzonko do USB to w Win 7 oraz w Win XP za pierwszym razem pojawia się informacja “Nie rozpoznane urządzenie USB” czy coś w tym stylu i co za tym idzie mysz nie działa, a przy następnych podłączeniach komputer w ogóle nie reaguje. W kolejnych portach problem nie występuje.
Pod Linuxem jest to samo - mysz nie działa w ogóle i nawet nie ma żadnych komunikatów. Natomiast w dwóch kolejnych działa od razu - nawet nic się nie instaluje (a przynajmniej nie widać tego).
Ma ktoś pomysł w czym rzecz? Moim zdaniem reinstalacja systemu nic nie da, bo jeśli problem występuje na Windzie oraz Linuxie to coś tu jest bardzo nie tak… I to bezpośrednio z portem USB. Dodam, iż wszystkie inne urządzenia działają w tym trefnym porcie prawidłowo tak więc port jest na 100% sprawny. Nie działa jedynie nowa mysz…
Oczywiście nie jest to jakiś wielki problem - wkładam odbiornik w inne USB i jazda, jednak ciekawi mi czy mam w swoim komputerze jakiś limit ilości myszek? :lol: Mam 3 USB więc pewnie czwarta bezprzewodowa myszka nie zadziała Problem tyle śmieszny co i niespotykany.
Czyściłem rejestry, ale i to nie pomogło. Problem jest bardziej w płycie głownej choć konkretów nie podejrzewam…
Laikiem nie jestem, a jednak wymiękam ;] Dodam, że w BIOSie nie ma żadnych ustawień dot. portów USB - to laptop, a wiadomo jakie są te lapowe BIOSy. Sterowniki do płyty głównej/chipsetu również nic nie dadzą tak więc czekam na propozycje, których nie sprawdziłem