"Portal" Problem z grą - biały ekran


(Pssyho1995) #1

Witam. Mam problem z grą "Portal". Jak ją włączam pojawia mi się biały ekran z dźwiękiem... A jak jakimś cudem uda mi się wybrać się jakąś opcje tak samo... Ekran cały biały i tylko dźwięk... Pomóżcie mi... Acha mam oryginał...


(Xaros) #2

Jaki sprzęt?? Możliwe, że rozdzielczość jest za wysoka bo chyba domyślnie jest 1280x960, więc jest to możliwe, że ekran nie obsługuje takiej rozdzielczości.


(Pssyho1995) #3

Amd Athlon 3000+ Ramu: 2gb Kingston Karta: Radeon 9550 256 mb, aa i nie zmienię Ci rozdzielczości bo nie mogę !!


#4

Taliban , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Pssyho1995) #5

Może być taka nazwa ?


(Daniello Daniel) #6

Spróbuj zainstalować nowsze sterowniki, też tak często mam z grami tylko mi sie przytrafia czarny ekran ale gdy zaktualizuje sterowniki do wszystko jest ok.


(Pssyho1995) #7

No wiesz, dziwne że "CoD4" mi śmiga a "Portal" nie :stuck_out_tongue:


(Olej 4) #8

a z half-life 2 nie ma problemu ?


(Pssyho1995) #9

Nie ma... I z innymi grami na silniku source też... A najnowsze sterowniki nic nie dały..


(Yanek1982) #10

Uruchom grę z parametrem: -dxlevel 80 lub -dxlevel 81 (prawy przycisk na grze i właściwości - w Steam). Możliwe, że gra uruchamia się w wersji DirectX 9, co sprawia problemy starszym kartą graficznym. Pokombinuj też z wymuszoną rozdzielczością: -width [pixels] -height [pixels], np. -width 800 -height 600.


(Pssyho1995) #11

Ok spróbuje...


(Pssyho1995) #12

Nic nadal to samo...


(Leszek 85) #13

Witam! mam podobny problem tyle ze z Half life 2 episode two

Ale mi sie wlacza od razu z ustawieniem na directx 9.0 i nie moge obnizyc directa na nizszego w menu mam

geforca 5700 128mb i 512ram i strasznie tnie na tym ustawieniu. i gdy wlaczam gre z tymi ustawieniami

-dxlevel 80 albo 81 to wlasnie mam to samo co kolega wyzej czyli bialy ekran i tylko muzyka w menu jak temu zaradzic???