Porty USB

Witam! Dzisiaj zauważyłem dziwne zachowywanie się portów USB, gdyż gdy ruszam podłączoną wtyczką myszki w owym porcie myszka miga, jest podświetlana

Natomiast w tych na dole już nie, o co chodzi?
Zauważyłem, że te dwa u góry mają takie wypukłe miejsce, tylko w nich myszka miga, może mnie ktoś oświecić, czy moja płyta jest uszkodzona?

Płyta - raczej nie, ale porty mogą być już wyrobione (mają wyślizgane lub zaśniedziałe styki).

Ale wydzisz na tym 1 zdjęciu takie wypukłe miejsca? Na tym 2 nie ma. A tylko na tym 1 wywala.

Wyrobione Porty, ja bym sobie odlutował zamówił nówki sztuki i zalutował, to na pewno rozwiąże problem.

To nie są “wypukłości” - tylko przetłoczenia w metalowej obudowie portu USB. Generalnie - nie mogą mieć wpływu na objaw który opisujesz.

Tak przeglądam forum od rana i gdzie by nie było tam ty i albo oferujesz zdalny pulpit albo piszesz jakieś bzdety że byś zamówił odlutował zlutował ?

Tak szczerze ile ty masz doświadczenia z komputerami lutowaniem elektroniką że takie głupoty piszesz ?
Jak dla mnie najważniejsza jest 100% diagnoza problemu usterki a nie strzelanie na pałę że może to lub tamto

A jak wygląda zachowanie się innych urządzeń podpinanych pod ten port ?
klawiatura mysz czy pendrive

Klawiatura normalnie, ogólnie wszystko normalnie działa, tylko podczas, gdy mysz jest podłączona i zaczynam lekko ruszać wtyczką w slocie, wtedy zaczyna migać myszka.

Szacuję na 90% wtyk lub kabel myszy jest uszkodzony