wiec mogę go zainstalować ( win 10) , bez klucza poprzez media creation tool ???
Tak. Przez 30 dni będzie nawet w pełni działał.
Działa od roku, aktywowany licencją cyfrową, aktualizowany z win7 32.
Jeżeli na tym komputerze nigdy nie było legalnie zainstalowanego W10 64bit to nie ma szans na aktywację licencją cyfrową z automatu (bez cracka). Taka możliwość byłaby gdyby przechodził z W7 32 bit na W10 32 bit. Ale nie z W7 32 bit na W10 64 bit. Ale skoro twierdzisz, ze jest inaczej niech instaluje.
Udowodnij, poprzyj przepisem z licencji czy z czegokolwiek.
Skąd MS ma znaleźć dopasowanie licencji cyfrowej jak 7 nie profilowali pod przyszłe Windows 10 w “bazach danych” aktywacji.
Tak jak napisałem, win7 32 fabryczny.
Zaktualizowany do dychy, potem przeinstalowany na 64 aktywował się kluczem cyfrowym.
Działa.
Tyle na temat.
Widać dycha nie rozróżnia wersji.
Nie rozróżnia ale nie nabiera się na łatwiznę z pomięciem Upgrade lub wklepaniem klucza starego Windows 7.
Nie róbcie gównobitwy kto ma rację tylko sprawdźcie zapisy.
Daj je na tacy, Google nam padło, Duck Duck Go/Bing/Yahoo/Baidu też.
Mi też T-Mobile zablokował
www.google.com/search?q=windows+7+32-bit+to+windows+10+64-bit+activate
Wygląda, że tak, ale musi być w tej samej wersji Home<=>Home, Pro<=>Pro.
Poza tym trzeba spisać klucz produktu, bo w przypadku Win7 wiele urządzeń nie miało go zapisanego w BIOS.
Z techniki.
Usługa nazywała się aktualizacja, nie istnieje możliwość aktualizowania systemu 32 na 64 bitowy. Konieczna jest instalacja od zera.
Decydując się na taką aktualizacje musisz mieć jednak świadomość, że oferta aktualizacji była , według komunikatów prasowych, ograniczona czasowo, ale nadal działa. W licencji natomiast takich zapisów nie ma i prawdopodobnie jej nie łamiesz, możesz natomiast postepować niezgodnie z polityką MS.
Jest to przypadek z gatunku “bajzel prawny” i w przypadku firmowego komputera bym raczej odradzał.
Jeżeli cchesz ten komputer używac z 10, to sugerowałbym sprawdzic, czy takikolwiek 4 rdzeniowiec nie wejdzie, dodatkowo tani ssd. W granicach 100 zł się zmieścisz, bo obecnie ten komputer z internetem będzie Ciebie denerwował.
A co odpalone w tle?
Musisz poczekać z odpowiedzią na kolejne wcielenie Garoza
A dopiero zaskoczyłem, że to ten anon.
ciężki weekeend miałem …