Posprzątanie po złośliwym oprogramowaniu


(Jar1612) #1

Witam

Czyszczę komputer po wirusach i chciałbym prosić o sprawdzenie logow z OTLa, gdyż nie jestem w tym biegły

http://wklej.to/8UWKF OTL

http://wklej.to/YWWfX

dzięki za wszelkie uwagi

-- Dodane 12.09.2012 (Śr) 21:09 --

Wiem, ze sporo pracy w tym by sprawdzić logi, widzę ze są tam śmieci do usunięcia ale nie chce tego robić sam... wole jak ktoś bardziej doświadczony podpowie... jeszcze raz proszę, bo nie wierze, że na ponad 50 przeglądających nikt tego nie potrafi....


(Acorus) #2

Odinstaluj Dealio Toolbar v6.2,Babylon toolbar on IE,DealPly.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).

Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.


(Jar1612) #3

Dziękuję kolego, że wogóle się za to wziąłeś... częściowo wpysy już mogą nie występować, gdyż wcześniej ze względu na małe zainteresowanie sam zacząłem je usuwać.

raport z usuwania http://wklejto.pl/133369

nowy log OTL http://wklejto.pl/133370


(Acorus) #4

W OTL użyj opcji Sprzątanie.

Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/outils/289-adwcleaner z funkcji Delete(w przypadku Visty/Windows7 uruchom z prawokliku jako Administrator).

Wyłącz i włącz przywracanie systemu.

http://www.searchengines.pl/Czyszczenie ... 41981.html

Zainstaluj aktualizacje do programow wskazanych przez Security Check

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html jako out of date.


(Jar1612) #5

Dziękuję kolego za poświęcony czas. Wszytko zrobione. Jeszcze tylko uaktualnienia ale na to teraz juz nie mam czasu. Pozdrawiam


(Rbrt2001) #6

Miałem do posprzątania śmieci po Babylonie i Sweetim, więc użyłem tego polecanego AdwCleanera. To jakieś narzędzie z siekierą w herbie. Owszem, usunęło mi tamte śmieci, ale i wszystkie rozszerzenia z Chrome (kilkanaście), poza SiteAdvisor. Ponadto, nie mogłem się z netem przez Wi-Fi połączyć. Dopiero po włączeniu auto-naprawy odzyskałem połączenie.