Chciałabym przywrócić na nowo Windows 10 ale boję się, że znikną również ustawienia modemu Motorola który mam z kablówki osiedlowej.
Czy jest szansa, że po podłączeniu modemu sam sobie wyszuka ustawienia ?
Jeśli modem połączony jest z komputerem skrętką / kablem tzw. RJ45 ( gniazdo lan <-> karta sieciowa w komputerze) to nic nie musisz robić.
Na wszelki wypadek sprawdź dokładny model karty sieciowej, pobierz sterowniki i zabezpiecz na wolnym pendrive.
Jeśli masz wątpliwości to podaj dokładny model modemu.
Motorola SB5101ne i tak jest na skrętkę rj45
No to nie powinno być problemów. Modem kablowy po prostu loguje się do sieci operatora i nic więcej. Dostaje adres IP, który w takim przypadku dostaje potem komputer.
Jak wyżej - na wszelki wypadek sprawdź model karty sieciowej i pobierz sobie gdzieś sterowniki, gdyby coś “nie pykło” po instalacji Windows 10™.
Jeśli nie wiesz jak sprawdzić model karty sieciowej - podaj dokładny model płyty głównej (CPU-Z - zakładka Mainboard) lub laptopa.
Pokaż może cały wynik komendy wykonanej w wierszu poleceń:
ipconfig /all
To co pokazałaś sugerowało kartę wifi.
Tak wiem później się skapnęłam bo mam podłączony jeszcze router i teraz z niego korzystam
No to odszukaj i zabezpiecz na pendrive sterowniki obydwóch kart sieciowych: przewodowej i bezprzewodowej.