Witam,
Stwierdziłem, że to już najwyższy czas na wymianę mojej starej, dobrej, wysłużonej Noki 6310i:
http://www.allegro.pl/item559411879_jed … zarna.html
Moje główne wymagania są następujące:
elegancki wygląd
czytelny wyświetlacz (nawet na słońcu)
możliwie długi runtime (najlepiej pow. 4 dni)
aparat pozwalający zrobić od czasu - do czasu dość czytelne zdjęcie (np. na targach, wystawach, ew ciekawy krajobraz)
telefon NOWY, Z GWARANCJĄ I FAKTURĄ
System operacyjny nie ma znaczenia (może być Symbian, Windows Mobile, a także standardowy OS producenta)
GPS, WI-FI, GRY itp. nie grają roli - od tego są inne urządzenia
Marka również dowolna. W przypadku allegro obowiązkowo odbiór osobisty w Warszawie :!:
Jak na razie pod uwagę biorę Nokię 6300 (black ) oraz Samsunga U800. Ze wskazaniem na U800.
Liczę na Wasze sugestie,
Pozdrawiam.
weź nokie 6300 albo jak dołożysz to 6500 slide albo clasic
michal122 , a mógłbyś napisać coś więcej ?
Bo ja to widzę następująco:
Pamięć:
N* - ~7MB wew. (+128), zew. do 2GB
S** - 1GB wew. zew. do 8GB
Aparat:
N - 2Mpx
S - 3Mpx (+ LED ;))
Bateria***:
N - 860mAh (3 dni normalnego użytkowania)
S - 880mAh (4-5 dni normalnego użytkowania)
* 6300
** U800
*** Czasy podawane przez userów
Na niekorzyść samsunga słyszałem jedynie to, że soft bywa powolny (lecz tu zdania są wyjątkowo sprzeczne…)
towerone
(towerone)
17 Luty 2009 17:08
Z tych co przedstawiłeś, to Samsung.
weź 6500s ja ją mam bateria ok 6-5 dni. Dobre foty
JUDGE
(JUDGE)
17 Luty 2009 17:31
Absolutnie nie bierz tego telefonu, chyba że słaba bateria Tobie nie przeszkadza.
Jeśli zameierzasz solidnie korzystać z telefonu, czeka Cię bardzo częste karmienie tej Nokii prądem.
Niestety biznesowego telefonu w założonej cenie nie dostaniesz (chyba, że nieco dorzucisz to będzie wtedy Nokia E51), tak więc pozostaje Tobie coś bardziej klasycznego.
Samsung U800 jest okej, wyraźny wyświetlacz, dużo pamięci wewnętrznej, niezły organizer, aparacik niby dobry ale niestety brak autofokusa to duży zgrzyt (np gdy będziesz chciał sfotografować jakiś tekst etc.)
Za to dostaniesz go w założonej kwocie.
klopas
(klopas)
17 Luty 2009 21:28
do twoich wymagań najlepszy będą Nokie Eseries…
6300 i samsungi itd. są robione głównie dla ludzi którzy na wykonanie nie patrzą, byle by był głośny, miał BT i MP3…
a Eseries to już telefony z klasą dedykowane dla biznesmenów itd.
z Eseries polecam E50, E51 i E65 (zależnie od budżetu )
wykonanie ich jest bardzo wysokiej jakości a nie to co Nseries czy inne fony…
Tomi915
(Tomi915)
18 Luty 2009 16:27
za 450 biznesowy, z TAKIMI wymaganiami? no cóż każdy ma jakiegoś bzika (czyt. swoje kryteria)