Witajcie.
Mam problem z grą online od (gameforge) Opiszę cały problem od początku. Ze względu nie lubię jak mi coś nie działa to staram się go rozwiązać.
Chciałem się zalogować po dłuższej przerwie by zobaczyć czy coś się zmieniło, coś się dzieje itp.
Jednak wywali mi czerwony komunikat, że nie mogłem się zalogować i prośba o kontakt z supportem.
Tak też zrobiłem i po dyskusji dostałem odpowiedź
Proszę zalogować się bez używania PROXY i VPN
Na support nie liczyłem bo wiedziałem, że nic tam nie załatwię. (Cieszę się ze nie napisali nie wiem wyłącz haki) Oczywiście ani nie korzystam z VPN, ani PROXY
Po dyskusji dostałem odpowiedź, że to moja wina i mam aktywne konto itp.
Gracz zalogował się na wiele kont w krótkim czasie, co spowodowało włączenie systemu bezpieczeństwa.
Gracz nie powinien używać tak wielu kont.
Jeśli połączy się z rozsądną liczbą kont, powinien być w stanie połączyć się ponownie.
Kolejna odpowiedź dosłownie nieadekwatna do zaistniałej sytuacji, ale co tam. Nie mogłem nawet połączyć się nowym kontem z 1 postacią. Co powinno być według tej teorii możliwe.
Po tym stwierdziłem, że no nic nie włącza się może coś kiedyś naprawią i sprawdzę innym razem.
Po kilku miesiącach postanowiłem sprawdzić czy działa. Wyszło, że nie iza każdym razem gdy chce się zalogować wyskakuje mi błąd bym zresetował laucher. Pobrałem, reinstalowałm i nic.
(Robiłem wszystko na win 7) I gdzieś znalazłem, że to może być przyczyna. Po kilku dniach gdy przygotowałem się do aktualizacji na win 10 Zainstalowałem nowy system i zaktualizowałem wszystkie nowe sterowniki.
Jednak to też nie pomogło.
Z ciekawości podpiąłem telefon do komputera i o dziwo (zostałeś połączony z serwerem… I wszystko działa.
No i ok panel CMD i sprawdzenie co jest nie tak
1 co mi się rzuciło w oczy to, że nie łączy mi się z portami, które na plusie działają
dodałem więc porty do routera, ale chyba jeśli mam stałe IP to czy nie powinien tych portów dodać dostawca???
2 telefon do dostawcy podpytać czy coś blokują itp (okazało się że nie i jak wyśle im logi z CMD to postarają się sprawdzić podane adresy w jedyne 2 tygodnie…
3 ( Zwróciłem, uwagę ze mam stałe IP, które pokazuje lokalizacje mojego dostawcy.)
4 ( plus jako router ma bodajże zmienne IP) (problemu z IP jeszcze nie testowałem)
Czy ktoś potrafi pomóc z wyżej wymienionym problemem? Ewentualnie co mogę zrobić.
Dla ciekawostki postanowiłem pobrać coś innego. Jednak przyszedł mi do głowy tylko LOL… no i lol działa.