Witam, mam problem ze sterownikiem do karty dźwiękowej. A mianowicie posiadam laptopa dell Inspiron i wgrałem mu system xp. Mam wszystkie sterowniki i chodza one prawidłowo, lecz niestety nie mam dźwięku a w menadżerze urzadzeń pokazuje że brak sterownika IDT High Definition Audio CODEC. Na stronie della sa sterowniki do mojego laptopa, lecz tylko pod Windows 7.Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć taki sterownik? Próbowałem przez programy typu easy driver ale jest problem (kod10) Dziękuje za pomoc.
instalowałeś poprawkę uaa do dźwięku? ew. spróbuj wypakować sterowniki te do w7, i menadżerze urządzeń w czasie instalacji sterowników wskazać ten folder z rozpakowanymi sterownikami do w7
karolekorona ,
Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Nic to nie pomogło, XP sam znajduje sterownik, zgrywają się pliki i pojawia się okienko cmd ale potem wyskakuje ze nie można zainstalować tego urządzenia kod 10
Zapewne XP bez SP3. Jak tak to zacznij od aktualizacji do SP3
JEST SP 3