Witam, planuję zakup komputera stacjonarnego, prosiłbym o pomoc przy jego zakupie. Proszę o wypowiedzenie się znawców w tym temacie, jaki sprzęt warto wybrać. Otóż jestem producentem muzyki, amatorem, pracuje na programie Fl Studio, sam program nie jest wymagający, ale wtyczki do niego (syntezatory komputerowe) w zaleznosci od wielkosci dosc duzo wymagaja od komputera. Nie wiem czy sie myle ale wydaje mi sie ze komputer powinien miec z 4Gb ramu, co z prockiem i reszta zwracam sie do was. Zalezy mi zeby komputer szybko pracowal, mial dobra karte dzwiekowa i duzo pamieci operacyjnej. Co do karty graficznej to moze byc dobra ale nie musi byc od razu kosmos. Na zakup komputera przeznaczam od 1000-1500 zł, chcę równiez kupic do niego monitor LCD, rowniez prosze o pomoc jaki wybrac do 500-600 zl.
No to żeście pomogli nie ma co… Przecież nie będę się bawił, szukał każdej części na internecie, nie dość że za każdą część muszę zapłacić za wysyłkę to po 2 nie mam doświadczenia w składaniu kompa. Ten podał linka…pff co mi z wykazu…?
Pomoże ktoś fachowo? Gdzie np składają kompa, albo gdzie można zamówić przez internet gotowy już komputer z dobrymi komponentami do 1500 zł?