Poszukuje antenty fm do odbierania radyjka - jakie propoz.?

Witak, tak jak w temacie, nasze kochane stacje kotre nadają troszke głupawo mi odbieraja, mama antene FM, ale taki driucik, heh, mozecie polecic jakąs dobra antene?

Aha, radio domowe rzecz jasna ;]

Jak bedziecie podawac to prosze w miare mozliwosci wpisac cene i gdzie mozan dostac :wink:

Chodzi ci o antenę zewnętrzną?

tzn. nie wiem dokladnie jak to sie nazywa, chodzi mi o antene taka ktora podlacza siez tylu wierzy.sprzetu grajacego :). Mam w te miejscie podlaczony kbelek taki standardowy a cchialbym cos lepszego cos co by dostarczalo lepszego odbioru

Heh… ja też miałem problemy z odbiorem (działało tylko RMF) i podłączyłem wieżę do wtyczki anteny TV z tyłu telewizora za pomocą kabelka, teraz stacje radiowe działają poprostu pięknie… Eska, RMF, Radio Zet, RMF MAXXX nie ma żadnych zakłóceń :stuck_out_tongue: Za pomocą zwykłej anteny do wieży nie uzyskamy takiego odbioru, ponieważ nie mają żadnego wzmocnienia sygnału (chodzi mi o zasilacz 12V stosowany w antenach TV).

Jak masz stałe łącze to ściągnij sobie ten program Screamer Radio jest po Polsku i ma kilkadziesiąt stacji PL. Można go używać jako Portable.

U nas w “tesko” są anteny aktywne za 12 zł i działają wyśmienicie.

Ja mam zwykłą telewizyjną antenę pokojową podłączoną przez przejściówkę do wieży i jest o.k., ale nie wiem jak będzie u ciebie.

Jak daleko od nadajnika mieszkasz?

PS. Polecam ci takie forum, gdzie doradzą ci profesjonaliści: http://forum.radiopolska.pl/ (jeśli moderatorzy uznadzą to za reklamę to przepraszam).