Witam
Szukam miejsca w którym mogę przechowywać swoje dane/pliki, chodzi mi o to, abym mógł wrzucić np. kilkadziesiąt zdjęć w formie galerii i podać komuś link.
Priorytet - bezpłatnie.
Priorytet 2 - bezpiecznie!
Sprawdziłem CBA.pl i niestety jest to koszmar! Kompletnie nic tam nie działa, po zainstalowaniu i skonfigurowaniu galerii, wysypuje się lub nie można się zalogować.
Pozdrawiam
g.
A widzisz, nie dodałem jednego. Szukam jakiejś alternatywy dla tych najpopularniejszych chodzi mi o bezpieczeństwo danych i prywatność. Podoba mi się owncloud, nextcloud etc.
i jeszcze jedna ważna sprawa, aby była aplikacja mobilna do tego.
Mogę za to nawet zapłacić, jakieś kilkadziesiąt zł rocznie.
O prywatności zapomnij, zwłaszcza w przypadku darmowych usług. W płatnych otrzymujesz tylko pozorną prywatność. Jeśli Ci zależy na bezpieczeństwie i prywatności to tylko własne rozwiązania, na własnym sprzęcie.
Przykro mi Cię w tym uświadomić, ale nie ma czegoś takiego jak darmowa usługa czy aplikacja. Raczej trzeba spytać w jaki sposób płacisz za korzystanie z niej. Na dzień dzisiejszy za to że masz coś za darmo to płacisz właśnie swoimi danymi i brakiem prywatności.
Po ostrych poszukiwaniach, wiem jedno, rozwiązanie którego szukam, raczej nie istnieje, jedyne co mogę zrobić, to zainstalować jakiś dysk sieciowy i tyle. Zmieniam więc swój pogląd na sprawę i mam pytanie, czy znajdę gdzieś dobrą chmurę, może być płatna 60-80zł/rok, ale żadna z topowych od gugli czy MS? Może być coś niszowego, wystarczy mi 2-5GB, jedyny warunek, to taki, abym mógł udostępniać link osobom trzecim.
Pozdrawiam
g.
Śledź sobie profil Hekko na społecznościach.
Wrzucają tam info o rabatach np. na 80 proc.
I wtedy zapłacisz kilkanaście złotych za rok jakościowej usługi.