Jak w temacie poszukuję edytora tekstu mającego możliwość zapisu pliku lng Szukam w internecie jest wiele edytorów ale w żadnym nie znajduję opcji ;zapisz do lng.Opcja ta jest niezbędna do zapisania tłumaczenia np.z j.niemieckiego na polski…Może jest jakaś inna forma zapisywania tych plików,której nie znam.
Notatnik ma, że wybierasz:
-
z menu plik “zapisz jako”
-
w nazwie pliku wpisujesz:
twoja_nazwa_pliku.lng
(“LNG” nie "
ING
bank") -
format pliku zmieniamy na “wszystkie”
-
klikasz “zapisz”
TADA…
Przetestuję tą formą co prawda jak zapisywałem to mam plik znacznie pomniejszony.Sprawdzę to co piszesz,być może strzał w 10 ! :-))
Pozdrawiam przyjacielu i zdrowia życzę…
To niekompetencja tego co linkujesz, rekomendują odpalać plik w Adobe Acrobat
a ten raczej nie poradzi sobie z plikiem zawierający tłumaczenie do jakieś aplikacji - raczej nie zrobi układu w tabeli by łatwiej porównywać ciągi znaków (jak plik zawiera np. angielski dla podglądu).
Jak programista jest uprzejmy to zrobi aplikacje co ułatwia tłumaczenie interfejsu.
Przed chwilą testowałem w Adobe i działa prawidłowo,
a podmiana rozszerzenia z txt na lng nic nie zmienia.
Jest to nadal zwykły plik tekstowy.
To jeszcze jego darmową wersje, bo nasz emeryt nie wyda raczej emerytury / renty na licencje.
Pliki „lng” są w formacie tekstowym i binarnym.
Autor nie sprecyzował z czym mamy do czynienia.
Ale rekomendujesz mu sięgnąć po płatny program a nie edytować go z pomocą notatnika lub hex edytora (pliki binarne).
trial na 7 dni może mu nie starczyć jak planuje rozbić tłumaczenie na dłużej lub robić je częściej (niby nieładnie robić wałki z odnawianiem trial).
Binarnego hexem nie przerobisz, chyba, że kilka liter np. Ctrl G -> Ctrl H.
Zależy czy coś sprawdza długość znaków (algorytm aplikacji czy tłumaczenie ma szansę zadziałać) lub SHA/CRC pliku.
Fajnie, że się odezwałeś . Kto i co kryje się pod „system”?
Już nie musisz pisać… przestań zaśmiecać wątek. i skasowanie moich wpisów wszystko wyjaśnia.
Nikt się nie kryje, to automat.
No to ten… co ten algorytm tworzył to już chyba nie żyje
albo jest na emeryturze i nie ma z kim pogadać.
Ogólnie się nie pomylił. Teraz koniec Offtopu. Jak masz jeszcze jakieś uwagi to zostaje PW.