Mam dylemat, ponieważ chcę niedługo sprawić sobie Gta 5, a nie chciałbym wyrzucać pieniędzy w błoto. Przeglądałem na yt różne filmiki z taką samą kartą graficzną, i procesorem, i wydawało się być ok. Dodatkowo na stronie http://www.systemrequirementslab.com/ sprawdzałem, i wykazało, że gra będzie chodzić. A teraz chciałbym się was poradzić;
Na płynność gry ma wiele elementów wpływ nie tylko podzespoły i ich wydajność. Przykładowo przegrzewanie się gpu, niestabilne sektory czy bady na dysku, sterowniki itp. Gra teoretycznie będzie chodzić płynnie na low.
Nie sugeruj się YouTube, to nie jest obiektywne źródło informacji ten temat. GTA V nie ma dużego zapotrzebowania na moc procesora. Karta graficzna też jest całkiem niezła, nawet biorąc pod uwagę jakość sterowników AMD.
Dorzucenie RAM nic nie zmieni w grach, bo grasz na niskich ustawieniach. Samo GTA V zadowala się 4 GB RAM.
Twój post może sugerować, że opierasz się wyłącznie na wymaganiach sprzętowych podanych przez producenta, zamiast spojrzeć na praktyczne testy, lub zagrać samemu.
Na tym filmiku wygląda to znośnie, max ~40+, min ~20 (ale za to rozdzielczość 1280x720) Chcę, aby gra była przyjemna, więc musi być płynnie. Nigdy nie grałem w piątkę, a korci mnie strasznie
Ale na tej rozdzielczości będę grał? Nie będzie jakichś lagów nieprzyjemnych? Wiem, że na niskich… Ile może być fps? Pewnie mniej niż na tamtym filmie, bo tam mocniejszy procek…