To chyba będę kontynuował zbieranie na pc
mam pytanie a mianowicie czy pójdzie mi widźmin 3 na low bez lagów na tym kompie:
procesor:intel core i5-5200u 2.20ghz
pamięć ram: 4gb
karta graficzna: nvidia geforce 840
system operacyjny: windows 8.1 64-bitowy
Poszukuję tanich gier strzelanek do grania po sieci na Steam, gry na stary notebook :
1,6 Ghz, grafika zintegrowana bez shader pixel 3.0 i bez directx 9.0 c. Działa Duke Nukem 3D i różne indie. Proszę o propozycje.
Wiedźmin 2 w którego grałem czy zapewne także Wiedźmin 3 to bardzo dopracowane pod względem fabularnym gry. Tam fabuła to w pewnym sensie główny element przewodniczący grze. O co mi konkretnie chodzi?
Dajmy na to Assasain Creed Brotherhood to też fajna gra, ale wątek fabularny jest jakby dodatkiem do wykonywanych zadań - ma jakoś trzymać misje w spójnej jednej całości. Czegoś takiego nie chcę.
W Wiedźminie 2 fabuła “przewodniczy”, a elementy z nią związane czyli postacie, dialogi, droga jaką się podąża czy inne elementy fabuły są porządnie dopracowane + oczywiście sama gra czyli wygląd świata itd. są wg mnie odpicowane na tyle dobrze, że wyprzedzają pod tym względem wiele innych gier. Czegoś takiego chcę.
Czekam na propozycje! Preferuję coś jak Wiedźmin, średniowieczne, magiczne klimaty i te sprawy :) ale może być też coś o innej tematyce, osadzone w całkowicie innych czasach. Byleby nie coś super futurystycznego.
A i musi pójść na laptopie z GT 630M z Core i3 2328M. Na jakichś super niskich detalach pójdzie na nim prawie wszystko, ale chciałbym, aby jakoś to wyglądało.
Seria Gothic, seria Risen, Fable, Dragon Age 1 i 2.
@lordjahu spodziewałem się takich propozycji, ale hmm… mam wrażenie, że np. w Gothicu to dopracowanie fabularne jest istotnie mniejsze. Jakby to wytłumaczyć, o co mi chodzi… Dobrym przykładem jest Mafia 2, jako gra wg mnie dopracowana fabularnie. Gra z 2010 roku, a przerywniki ogląda się jak niezłe fragmenty filmów, a każda postać wyraźnie angażuje emocjonalnie gracza w swoje losy i historie. Stawiałbym ją obok Wiedźmina 2 pod tym względem, może nawet wyżej, ale gatunek na ten moment średnio mi podchodzi. Choć propozycje różnogatunkowe także mile widziane, tylko nie takie strzelaniny kryminalne
Witam. Jakie gry polecicie na mojego starego kompa? lubię gry typu medal of honor (grałem w allied assault,breakthrough i spearhead) call of duty (grałem w call of duty 1 i united offensive) need for speed (grałem w most wanted 2005, underground 1 i 2) strategie typu warcraft 3( grałem w reign of chaos i the frozen throne) Lubię też przygodówki typu ace ventura i różowa pantera (grałem we wszystkie części) Mój sprzęt: Procesor AMD Athlon XP 1700+ 1.47 GHz 1,75 GB Ram Karta graficzna Nvidia GeForce 4 MX 440 64 mb. Z góry dzięki za propozycje!
Bardzo proste to Forza Horizon 2. Pozdro
Witam. Jakie gry polecicie na mojego starego kompa? lubię gry typu medal of honor (grałem w allied assault,breakthrough i spearhead) call of duty (grałem w call of duty 1 i united offensive) need for speed (grałem w most wanted 2005, underground 1 i 2) strategie typu warcraft 3( grałem w reign of chaos i the frozen throne) Lubię też przygodówki typu ace ventura i różowa pantera (grałem we wszystkie części) Lubię też horrory typu outlast five nights at freddy’s lub amnesia Mój sprzęt: Procesor AMD Athlon ™ XP 1700+ 1.47 GHz 1,75 GB Ram Karta graficzna Nvidia GeForce 4 MX 440 64 mb. Z góry dzięki za propozycje!
Return to Castle Wolfenstein.
Wolfenstein: Enemy Terrritory.
w obie gry grałem i je ukończyłem w 100%. jeszcze jakieś propozycje? bardzo proszę
Half Life 1 i 2 (ten drugi chyba na styk się łapie na ten sprzęt)
Doom 3 (2004) również będzie działać.
co ty gadasz? half life 2 nawet na najniższych ustawieniach mi nie ruszy. procesor mam za słaby. a 1 ukończyłem
Ta gra też mi nie ruszy. ona potrzebuje procesora 2.4 GHz. na 100% nie ruszy. jakieś propozycje? bardzo proszę o pomoc
Ruszy, ruszy. Grałem na gorszym sprzęcie.
A pamiętasz może na jakich ustawieniach graficznych grałeś? jaka rozdzielczość jakość efektów itp?
Nie pamiętam dokładnie. Rozdzielczość 1280x1024 i detale bodaj średnie.
Pora przekonać się samemu.
ok wielkie dzięki. właśnie kupiłem grę na steam i ją pobieram. mam nadzieję że nie wydałem pieniędzy w błoto i że chociaż na najniższych będzie mi chodzić bez zacinki. wielkie dzięki za pomoc!
Tylko mam nadzieję, że kupiłeś oryginalnego Doom z 2004 roku, o którym napisałem. Nie odświeżoną wersję BFG, która ma wyższe wymagania.