Poszukuję gry, w którą kiedyś grałem na PC z kolegą(jakieś 8 lat temu).
Gra była o zabijaniu obcych, zdaje się, że freeware, ściągnąłem ją z jakiejś strony. Coop na jednym kompie był na pewno na 2 (nie pamiętam czy nie było do 4 osób).
Cała mapa była widziana z góry na ekranie, po zabiciu wszystkich obcych -> kolejna mapa. Nie pamiętam ile było razem map. Nie jestem też pewien czy można było ulepszać broń, ale chyba tak. Niestety, próbuję już od kilku dni znaleźć cokolwiek na jej temat na google, ale do tej pory nic.
Jakikolwiek pomysł?
//EDIT: dodam, że było widać wszystko z góry, wydaje mi się, że gra była 2D. Cała mapa na ekranie, przy coopie nie dzielił się ekran, bo i tak było wszystko widać. Blisko temu do Alien Breed, ale tam mapa była cała od razu na ekranie i po niej tylko można było się poruszać.
Jakie przygodówki Point & Click polecacie? (polski dubbing lub polskie napisy)
Jakie gry polecacie, które pozwalają graczowi chodzić tam gdzie on chce? Czyli bez wytyczonej ścieżki. Przykładem może być hitman blood money, który ma misje, ale te misje są sandboxowe, od gracza zależy jak ją przejdzie i jak dostanie się do budynku i nie musi zabijać osób, które nie są na jego liście eliminacji. Czyli każda sandboxowa gra się nada, jak i te z misjami, które oferują swobodę.