Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

Cześć,

Poszukuję gry, w którą kiedyś grałem na PC z kolegą(jakieś 8 lat temu).

Gra była o zabijaniu obcych, zdaje się, że freeware, ściągnąłem ją z jakiejś strony. Coop na jednym kompie był na pewno na 2 (nie pamiętam czy nie było do 4 osób).

Cała mapa była widziana z góry na ekranie, po zabiciu wszystkich obcych -> kolejna mapa. Nie pamiętam ile było razem map. Nie jestem też pewien czy można było ulepszać broń, ale chyba tak. Niestety, próbuję już od kilku dni znaleźć cokolwiek na jej temat na google, ale do tej pory nic.

Jakikolwiek pomysł?

//EDIT: dodam, że było widać wszystko z góry, wydaje mi się, że gra była 2D. Cała mapa na ekranie, przy coopie nie dzielił się ekran, bo i tak było wszystko widać. Blisko temu do Alien Breed, ale tam mapa była cała od razu na ekranie i po niej tylko można było się poruszać.

Alien Arena?

Alien Breed ?

1. Jakie przygodówki Point & Click polecacie? (polski dubbing lub polskie napisy)

2. Jakie gry polecacie, które pozwalają graczowi chodzić tam gdzie on chce? Czyli bez wytyczonej ścieżki. Przykładem może być hitman blood money, który ma misje, ale te misje są sandboxowe, od gracza zależy jak ją przejdzie i jak dostanie się do budynku i nie musi zabijać osób, które nie są na jego liście eliminacji. Czyli każda sandboxowa gra się nada, jak i te z misjami, które oferują swobodę.

Ksiażę i tchórz? 

łukash Wyczytałem to na benchmark.pl , tam są Rankingi GPU ( u samej góry ) i tam ci pisze… .

Dodam że far cry 3 chodzi mi na ultra z 4x Msaa i HBAO beż jakich kolwiek lagów zwiech itp

A więc tak sprzęt to :

Amd A4-3300 2x2.5 GHz

GeForce Gt 220 DDR2 1024 MB 128 bit LUB Radeon 6010D (zaintegrowana )

Windows 7 Ultimate x86

2 Gb Ram DDR3

dysk HDD 500 Gb wolne 300 GB

I pytanie brzmi czy na choć by minimalnych wymaganiach all na minimum poleci Battlefield 3 ? 

Na GT 220 na minimalnych single player bardzo wątpię raczej nie o multi zapomnij

W 640x480 pójdzie. 

Ja właśnie myślałem o 640x480 :slight_smile:

Tyle w temacie dzięki za pomoc 

To był raczej żart. Sprzęt masz o wiele za słaby do grania.

Mam pytanko czy na takim sprzęcie odpalę bf4??

i7 4790

8 GB ram 1600mhz

xfx gts 250

Odpali, ale może być mało grywalna.

Na niskich jako tako single powinien działać.

Do tego i7 przydałoby się kupić lepszą kartę graficzną, bo to nawet wstyd :wink:

Ta gts 250 to przejściowa karta także za jakiś czas będzie coś lepszego :wink:

Witam chciałbym sie zapytać czy mój pc przynajmniej na minimalnych wymaganiach udzwignie far cry 4

Procesor :Intel core i3-2100 3.10Ghz

Ramy: 4gb

karta graficzna:Nvidia geforce 9600gt

Prosiłbym o szybką odpowiedz dziekuje;

Na 9600 GT nawet nie uruchomisz Far Cry 4 - brak obsługi DX 11.

Do ustawień średnich i Full HD potrzebujesz co najmniej GTX 750.

http://allegro.pl/komputer-a8-6600-4x4-2ghz-4gb-hd8570-1000gb-gratis-i4819473713.html

Do grania w nowe tytuły to chyba pomyliłeś jednostki centralne. Może na niskich w małej rozdziałce Ci pójdzie. 

widziałeś wymagania tej gry? bo na tym to możesz pograć ale w sapera