No Twoje wymagania są zgodne minimalnymi.
Czyli jak są zgodne z minimalnymi, to pójdzie bez lagów i mogę śmiało zamówić grę (bo jak przed premierą się zamówi to dostanie się 1 000 000 GTA$ i gra przyjdzie 1-2 przed premierą) ?
Czy canyourunit kłamię? bo mi chyba nie wzieło pod uwagę, iż poprzez Turbo boost procek może wyciągnąć 3GHz, możliwe?
Na minimalnych mogą być lagi, ale drobne. Nie wiem czy teraz chcesz zamawiać, ale to nie jest dobry pomysł. Oficjalna premiera w marcu, więc jeszcze mamy trochę czasu (o ile się nie przedłuży). Po premierze na pewno w sklepach będzie już taniej.
Pozdrawiam,
jakubgross
A, żeby te lagi zmniejszyć, co byłoby trzeba zrobić?
Wyłączyć nie potrzebne programy, procesy.
Wątpię żeby to dużo dało, jeśli będzie robić zwiechy na doczytywanie to owszem pomoże ale na lagi to raczej grafika i procesor. Poza tym widzę że to laptop więc z tym też różnie bywa jak co działa na laptopach a jak na stacjonarnych. O ile się nie mylę to CYRI sprawdza procesor tylko pod względem taktowania a grafikę pod względem pamięci, więc do laptopów można się zdziwić po zakupieniu gry że nie działa.
P.S: @jakubgross: Niby w sygnaturze masz że piszesz poprawnie po polsku a nie wiesz że niepotrzebne piszemy razem?
Czy Wiedzmin 3 pójdzie mi na procesorze AMD APU 6600k Black Edition? Wszystko inne mam dobre tylko ten procek mnie martwi.
Rekomendowane: Intel Core i7-3770 3.4 GHz/AMD FX-8350 4 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 770/4 GB Radeon R9 290 lub lepsza, 40 GB HDD, Windows 7/8/8.1 64-bit
Minimalne: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz/AMD Phenom II X4 940 3.7 GHz, 6 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 660/Radeon HD 7870 lub lepsza, 40 GB HDD, Windows 7/8/8.1 64-bit
Na podstawie samych wymagań odnośnie procesora - nie.
Okaże się po premierze i przetestowaniu gry.
Ustawienia Wieśka3 są podane wzglęnie. Jedynym sposobem na odpowiedź “czy mi pójdzie” jest przetestowanie samej gry na własnym komputerze. Jednak… czy kupować grę żeby przetestować? Nie… Zwłaszcza że to wydatek ok. 200zł hehe.
Czy CDP Red wypuści np. demo gry Wiedźmin 3? Właśnie po to by przetestować… Wydałoby się to znakomitym pomysłem.
A jeśli nie?
Czy legalne będzie pobranie klientem torrent gry, przetestowanie jej czy jakość/wydajność odpowiada oczekiwaniom po czym zakupienie gry?
Część 1 i 2 mam w Edycji kolekcjonerskiej, jednak w wypadku obydwuch nie miałem dylematu “czy wogule odpali” bo wiedziałem że pogram w satysfakcjonujący sposób. W przypadku Witcher 3 takiej pewności nie mam stąd pytanie.
Cześć,
Nie będzie, nie ma tutaj znaczenia czy chcesz grę tylko “przetestować” czy też korzystać z takiej wersji zamiast oryginalnej.
No kurcze pieczone, a ja zawsze tak robię
No kurcze pieczone, rozumiem że czasami brakuje dema gry do jej przetestowania, jednak na to nic nie poradzimy
Od tego są gameplaye i recenzje - by pooglądać i poczytać co nieco o danej produkcji. A dema to ostro zakrojone kody z grą - w większości wypadków bywa że demo ruszy a pełniak już nie.
Więc śmiem twierdzić że CDP Red z wymaganiami Wieśka 3 strzeliło sobię w stopę.
Na ile “serio” brać pod uwagę wyniki poniższego sprawdzenia:
Nie brać w ogóle. Nie raz się okazywało że po premierze wychodziła poprawka powodująca znaczny skok wydajności.
Pewnie nie tylko ja będę wypatrywał poprawki takiej lub podobnej jak opisałeś (że być może będzie).
Gdy premiera miała się odbyć na początku roku byłem gotów kupić bez zastanowienia. Teraz wolę poczekać z tydzień - dwa, po premierze i dopiero kupić. Tak to już jest na rynku że mimo zawierzeń, optymalizacja większości gier w dzisiejszych czasach zawodzi od premiery. Wystarczy poczekać chwil kilka (dni) i zazwyczaj szybko łatają produkt.
Np. w Dying Light musiałem czekać 5 dni by poprawili optymalizację na tyle by dało się grać ze wszystkim na ultra.
Czy odpalę na minimum średnich w minimum 20fps grę GTA V i Dying Light na poniższym sprzęcie:
Processor Intel® Core i5-4200H CPU @ 2.8GHz
Dying LIght powinno ruszyć spokojnie.
Co do GTA to trudno powiedzieć bo premiery jeszcze nie było.