Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

ruszy i będziesz miał więcej fps niż 20, przy 20 fps to nie gra tylko męczące lagi

Dying LIght raczej bez problemu.

W sprawie GTA V za wcześnie się wypowiadać, bo nie było premiery i znamy przygody z optymalizacją poprzedniej części. 

Ten procek  Intel® Core™ i5-4200H CPU @ 2.8GHz jest jakiś lewy bo nie podkręca go (tak jakby nie miał trybu Turbo)/

Kumpel ma w laptopie Intel® Core™ i5-4200 CPU @ 2.5GHz i w trybie Turbo podnosi mu do 3.1 - 3.2GHz.

fajnie by było zagrać w Dying Light w miare przyzwoicie płynnie.

Jak mam 2 karty graficzne i  w ustawieniach SLI: maksymalizuj wydajność 3d to gry automatycznie przestawiają się na korzystanie z SLI czy jak to jest?

Mając 2 karty graficzne gram w SLI czy nie?

Czy pójdzie mi Dying Light na high? Na ultra raczej nie, ponieważ ultra jest od 6gb ram

karta graficzna : Asus Radeon R9 270 OC 2GB DDR5 (256BIT) PCI-E 2DVI/HDMI/DP BOX (R9270-DC2OC-2GD5)

procesor : AMD FX-8320, X8, socket AM3+, 64bit, 3, 5GHz, 125W, cache 16MB, BOX

płyta główna: Gigabyte GA-970A-DS3P, 970, DualDDR3-1866, SATA3, RAID, ATX

ram: Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1866 GY1866D364L9A/4G 

dysk: Seagate Desktop SSHD, 3.5’’, 1TB, SATA/ 600, 7200RPM, 8GB SSD, 64MB cache\

zasilacz: Zasilacz Chieftec zasilacz GPS-500A8, 500W, box

chłodzenie: Cooler Master wentylator Hyper TX3

obudowa: Cooler Master N300 czarna

System : windows 7 64 bit

Sorrki, że podałem obudowę, ale od razu miałem to zapisane w notatniku.

Minimalne wymagania sprzętowe:

• Procesor: Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ lub lepszy
  • Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 620 512MB / ATI Radeon HD 7470 512MB GDDR5 lub lepsza
  • DirectX: wersja 10.0
  • RAM: 4 GB pamięci RAM
  • Miejsce na Dysku: 20,0 GB
  • System operacyjny: Win Vista 64 bit

Zalecane wymagania sprzętowe:

• Procesor: Intel Core i5-650 3.2GHz / AMD Athlon II X4 640 lub lepszy
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 670 PNY 2GB Edition / ATI Radeon HD 7970 DirectCU II Edition lub lepsza
  • DirectX: wersja 11.0
  • RAM: 8 GB pamięci RAM
  • Miejsce na Dysku: 20,0 GB
  • System operacyjny: Windows 7 64 bit

Witam, co sądzicie o tym sprzęcie PC? Myślicie, że pójdzie na tym Wiedźmin 3?

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit

Processor: Intel® Core™ i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.4GHz

DirectX Version : DirectX 11

Card name : AMD Radeon R9 290

Memory: 4096MB RAM

karta do wymiany ?

Na minimalnych wymagane jest 6gb ram, dokup kostkę i myślę, że Ci pójdzie

@Pedrak w wypadku dwóch kart graficznych GeForce mając w ustawieniach SLI: maksymalizuj wydajność 3D czy gra automatycznie działa korzystając z dwóch kart w SLI czy by korzystać musi obsługiwać SLI. Czy mając dwie karty gram z faktycznym przyspieszeniem SLI czy nie? Mógłbyś napisać jak z tym jest?

@Pedrak Dzięki za odpowiedź :slight_smile: Dokupię Ram i mam nadzieję że pójdzie

@@Battlegrim. Jakie są te karty? Masz spadek fps?

chodzi mi o to, że np. masz 2x gtx 780 (to był przykład). Ogólnie gra od razu powinna łapać Ci 2 karty graficzne.

@Pedrak chodziło mi o:

Video Card 1    NVIDIA GeForce GT 750M

@up jest to włączane z automatu

gra nic nie musi tylko sterownik musi mieć obsługe gry w SLI i włacza się to z automatu, nvidia dość często aktualizuje stery i obługa powinna być dodana jeszcze przez premierą gry, radze aktualizować sterowniki bo pod SLI dość często też wychodzą optymalizacje

Takie dwie karty jak w moim przypadku w przełożeniu na moc to mniej więcej jak GeForce GTX 460M czy raczej wyżej?

Pójdzie na tych kartach Wiesiek3 choć w minimalnych?

jak ty masz GT 750M dwa razy jak to karty laptopowe?

Poszukuję pewnej gierki. Całość opierała się na walce między plemionami (chyba indiańskimi). Gra polegała na tworzeniu jednostek, budowaniu i zdobywaniu skilli dla głównej postaci -szamana. Jako jedyny mógł się odradzać po śmierci (trzeba było zniszczyć magiczny krąg, żeby mu to uniemożliwić). Jedną z pierwszych umiejętności było wyłanianie lądu spod wody, żeby łączyć wyspy, tworzyć przejścia itd.

Jakieś pomysły?

Tak, to karty laptopie. Chodzi o lenovo y510p.

@bart86: nie bardzo wiem jak i gdzie umiejscowić wydajność takich dwóch kart, czy takie dwie GT 750M w SLI to jak jedna GTX 460M? Mniej więcej?

Call of Duty: Advanced Warfare poszedł na tym na średniowysokich ustawieniach (antyaliasingi i cienie na średnie a reszta na wysokie) w 37-51 kaltkach tyle że wczytywanie trochę trwało (koło p,ół minuty po zakończeniu muzyki na ekranie loadingu).

Z wiedźminem 3 zakręcili z wymaganiami minimalnymi grafiki, pewnie jak pisałe @lordjahu do czasu jakiegoś patcha polepszającego wydajność część graczy którzy kupią grę poczeka by grać płynnie. Sam mam w edycji kolekcjonerskiej dwie części Wiedźmina i myślałem poważnie o trójce.

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-750M-SLI.91547.0.html

minimalne wymagania gry na pewno spełnisz, przy niższej rozdzielczości nawet bym był spokojny o średnie detale

niestety możesz liczyć tylko na optymalizacje gry, do twojego laptopa nie wychodzą już nowsze zoptymalizowane wersje sterowników, a o kręceniu możesz zapomnieć

Populus ?

Tak. Wielkie dzięki.