Poszukuję kabli

Witam,

Mam problem. Chciałem kupić kabel do mojego DACA USB Micro B (DAC ma takie wejście jak… pad od PS4)-S/PDIF nie musi być długi. Ale kurczę nigdzie nie mogę znaleźć ani nie wiem jak go wyszukać. Drugi kabel (takie bym dwa kupił) jaki potrzebuję to do internetu mam UPC 500mb/s, w przyszłym roku zamienię sobie na szybszy i chciałbym by nie miał by nie było ograniczeń, np. teraz mam podpięty taki jeden kabelek do ps4, czasem przepinam do pc i transfer max 10mb/s przy pobieraniu gier na steama, drugi dociąga do 50 mb/s (w tym drugim przypadku, speedtest pokazuje 498 mb/s i nie wiem o co chodzi). Z góry dzięki za pomoc.

A jak dokładnie z jednostkami? Mb/s, MB/s?

UPC 500 Mb/s, speedtest też pokazuje Mb/s, a steam MB/s

No to licz średnio, że 1MB/s = 8Mb

Jeden bajt ma osiem bitów, a nie osiemdziesiąt :wink:

Właśnie. U mnie pobieranie dużych plików ISO czy filmów wynosi czasami 12 MB/s na 65mb/s. Na YouTube dochodzi do 7,5 MB/s

“Bo mi się tam wcisło” :wink:
Poprawione, dzięki za czujność.

Jak wylicza kalkulator wirtualny, mam jednak spore przekroczenia prędkości lub jest podniesiona do obecnego minimum, tylko SpeedTest pokazuje zawsze do około 63 i nie wiem czemu. Chyba bez nowej umowy operator nie może podnieść prędkości

Dobrze panowie kable internetowe to szybko i łatwo można znaleźć. Prolem jest z kablem optycznym typu B (spdif)-MicroUSB type B (takie wejście jak do konsoli ps4 na przykład) nie wiem jak taki kabel wyszukać w media markt i nie musi być długi.