Poszukuje klienta poczty mailowej

Poszukuje clienta poczty mailowej, który posiadałby możliwość automatycznego filtrowania maili, z opcja usunięcia ich nie tylko z programu ale również z serwera. Oczywiście przy tak skonfigurowanym kryterium./pomijam the bat/

Wszystko o czym piszesz można ustawić w mało znanym kliencie poczty jakim jest darmowy Mozilla Thunderbird

2 polubienia

jesteś w 100% przekonany, że jest taka możliwość. Wg mojej wiedzy ten program przenosi taka wiadomość do kosza bądź do folderu spam. Jak nadmieniłem nie interesuje mnie przenoszenie a potem usuwanie, a automatyczne /takie kryterium w programie/ przez clienta.

po pop3 pobierasz z opcją pozostaw ale usuń w przypadku usunięcia - ewentualnie po imap jak usuniesz u siebie to i na serwerze.

to o czym piszesz ma chyba każdy program obsługujący imap (jak nie ma to ma skopaną implementację protokołu)

1 polubienie

“Narzędzia”–>“Konfiguracja kont”–>“Konfiguracja serwera”–>“Wiadomość usunięta lokalnie…”

1 polubienie

a w ms outlook, czy em client sa takie możliwości?

Hej,

Tak, są takie możliwości i bardzo łatwo jest je ustawić.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Thunderbird:

Konfiguracja serwera pop3

2

Konfiguracja imap:

3

Konfiguracja filtru

o ile jest to tak łatwo ustawić, czy mógłbyś mnie podpowiedzieć, bądź naprowadzić jak to zrobić.

Nie ma sensu setny raz o tym pisać, skoro w necie sporo poradników w tym temacie. :slight_smile:

gdybyś czytał uważnie moje zapytanie, nie załączałbyś linków o przenoszeniu do innego folderu i zarządzeniu wiadomościami, może byś sam tam zajrzał?

Od zawsze intryguje mnie fakt dlaczego programy mailowe są tak popularne?
W zasadzie to gdzie widzicie atut tego rozwiązania bo zawsze się nad tym zastanawiam ale nigdy nie potrafię się przekonać do tego typu systemów.

Gdzie macie w tym korzyści. Ja piszę sporo maili ale naprawdę nie widzę różnicy obsługując klienta z gmaila czy też jakieś usługi hostującej. No ale moze jestem w błedzie i jest coś co rzeczywiście daje duży power.

tak wiec po co te klienty email. Jedynie po to aby wszystko mieć w jednym miejscu ?
No nie wiem. Szyfrowanie ? Tylko co mi z tego szyfrowania skoro i tak uslugodawca (np gmail) wszystko ma i tak na skrzynce więc nie chroni to w 100%.

O to właśnie chodzi, sprawdzam pocztę naraz wszystkie adresy.

no ale równie dobrze możesz mieć zwykła skrzynke pocztową a z każdego konta mailowego zrobić przekierowanie wszystkich maili na tę skrzynkę. Nie lepiej ?

Nie bardzo. Próżno szukać opcji bezpłatnego przekierowania u polskich dostawców. Po drugie - kwestia wyboru konta, z którego chcesz odpowiedzieć. Po trzecie - każdy ma kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt wiadomości, które chce przechowywać tylko lokalnie, a nie na serwerze. Po trzydzieste ósme - jedna książka adresowa, filtry, itd., itd. Jest możliwość szyfrowania komunikacji przy użyciu GPG (Thunderbird, Sylpheed, Claws-Mail).

Otwórz sobie 5 swoich skrzynek mailowych w zakładkach i obserwuj dyskotekę dźwięków, wyskakujących powiadomień i innego syfu.

Przypomniało mi się - możliwość pisania maili czystym tekstem. Nie jakieś zasrane html z doklejonym innym shitem od “dostafcuf”.

Alternatywy: https://seznam.cz, https://yandex.com/ .

2 polubienia

jakich polskich dostawców masz na myśli?? Są wogóle jacyś godni polecenia na rynku Polskim ?
Gmail ma tą opcje darmową…

co to za różnica skoro mam te same maile na kilku różnych skrzynkach i backup w razie czego raczej 100% ?

Dla mnie nie:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Porównanie_kont_poczty_elektronicznej_dostępnych_przez_webmail .

Co kto lubi.

poczta onet
poczta wp

Toż to jest burdel zapchany reklamami , nie da się z tego korzystać , fuu

chciałbym przypomnieć, choć wypowiedzi pośrednie były ciekawe, że wątek założony dotyczył

poszukuje clienta poczty mailowej, który posiadałby możliwość automatycznego filtrowania maili, z opcja usunięcia ich nie tylko z programu ale również z serwera. Oczywiście przy tak skonfigurowanym kryterium./pomijam the bat/

_a w ms outlook, czy em client sa takie możliwości?

Mailbird zobacz, aczkolwiek płatny.