Poszukuje Programu antywirusowego na XP

Pobierz delfix https://www.dobreprogramy.pl/DelFix,Program,Windows,71882.html

https://youtu.be/GHbJqyq1Hr4?t=165 reakcja Gynvaela i jego zdanie oraz Lcamtufa na darmowe antywirusy :slight_smile:

Bzdura.

Bezpieczeństwo domowego użytkownika nie zależy od posiadanej wersji windowsa, gdyż większość wirusów i tak wpada na własne żądanie.

1 polubienie

Na własne żądanie, mówisz…
A świadome korzystanie ze starej, niewspieranej aktualizacjami bezpieczeństwa wersji systemu, to co?
Przymus?

Za mało w Tobie sensu, @sensu.

Na własne żądanie czyli bezmyślne otwieranie załączników od nieznajomych, ściąganie śmieci z kolorowych migających stron, klikanie w reklamy, banery z wygranymi itd.

Wpisujesz się w nagonkę na system dla ubogich? Setki tysięcy emerytów, rencistów i po prostu niebogatych nie stać na wyrzucanie kupionego produktu, który sprawnie działa. Jest czyściutki latami i nic nie włazi z netu, bo przeglądarki mają to coś, czego nie mają antywirusy, które żyją ze sponsorowania. Oprogramowanie biurowe działa, nawet filmy w HD, programy do grafiki i wiele aplikacji potrzebnych.
Sia, znalazł się propagator lepszych systemów windows.
Tak na poważnie - zabrałbyś ludziom te zabawki z XP dla nowszych systemów, na których nie stać wielu ludzi?
Ja kupiłem sprawny komputerek z win7 za 250zł, potem okazało się, że to przeróba i jestem w d…ołku. Problem w tym, że to acer aspire revo 3610, nie ma napędu, płyta nie obsługuje innych systemów, niż windows. A nawet byłby jakić myk na linuxa, to przecież nie myk na sterowniki i nie używam trefności, tylko legalny system XP na pc.
Na takich starych inwalidach żerują inni. Zachciało mi się komputera z windows 7 x64 - wyszedłem na stratę.
Kiedyś na raty kupię system i do tamtego sprzętu, nawet jakiś napęd usb. Teraz sama operacja na kręgosłup - to tak wyżyłuje nas rencistów, że szkoda gadać.

Przymus, to złośliwe słowo. Jeszcze internet jest często jedynym dostępnym światem i - gdzieś trzeba funkcjonować.

Możesz mi powiedzieć jak to zrobić na windows xp ? bardzo proszę.

Czego nie potrafisz zrobić?

No tego:

No jak to wyłączyć i gdzie ??

W przystawce services.msc. Stan usługi instalator Windows ustawiasz zgodnie z sugestią kolegi na ręczne uruchamianie, a usługę bitdefender na wyłączoną.

1 polubienie

Bartosz82
16 kwi

Jak tylko komputera używasz do przeglądania internetu to zastanowiłbym się nad instalacją Linuxa

Pisał że nie zainstaluje.

Kaspersky Free

Norton Ghost :slight_smile:

Jeżeli chcesz lekki antywirus, to zakup licencję na ESET NOD32. Będziesz miał lekko i bardzo fajnie.
Jeżeli szukasz antywirusa od kwietnia i wciąż się nie zdecydowałeś (a Twój komputer działa jak należy), to może w ogóle go nie potrzebujesz? :slight_smile:

A czy takie coś jak ClipBook ma być ustawione na ręczny w usługach czy można to wyłączyć ?

Możesz wyłączyć.

A takie coś jak: secondary Logon ? ma być automatyczne czy można wyłączyć ?

A korzystać z GOOGLE, to nie łaska?
Zamiast pisać tutaj, wpisuj w GOOGLE. Będzie szybciej.

Logowanie pomocnicze:
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/779,Niepotrzebne-uslugi.aspx

1 polubienie

Dziękuje Ci dobry człowieku za link do wyłączenia nie potrzebnych usług. Dziękuje raz jeszcze.