Pobierz delfix https://www.dobreprogramy.pl/DelFix,Program,Windows,71882.html
https://youtu.be/GHbJqyq1Hr4?t=165 reakcja Gynvaela i jego zdanie oraz Lcamtufa na darmowe antywirusy
Bzdura.
Bezpieczeństwo domowego użytkownika nie zależy od posiadanej wersji windowsa, gdyż większość wirusów i tak wpada na własne żądanie.
Na własne żądanie, mówisz…
A świadome korzystanie ze starej, niewspieranej aktualizacjami bezpieczeństwa wersji systemu, to co?
Przymus?
Za mało w Tobie sensu, @sensu.
Na własne żądanie czyli bezmyślne otwieranie załączników od nieznajomych, ściąganie śmieci z kolorowych migających stron, klikanie w reklamy, banery z wygranymi itd.
Wpisujesz się w nagonkę na system dla ubogich? Setki tysięcy emerytów, rencistów i po prostu niebogatych nie stać na wyrzucanie kupionego produktu, który sprawnie działa. Jest czyściutki latami i nic nie włazi z netu, bo przeglądarki mają to coś, czego nie mają antywirusy, które żyją ze sponsorowania. Oprogramowanie biurowe działa, nawet filmy w HD, programy do grafiki i wiele aplikacji potrzebnych.
Sia, znalazł się propagator lepszych systemów windows.
Tak na poważnie - zabrałbyś ludziom te zabawki z XP dla nowszych systemów, na których nie stać wielu ludzi?
Ja kupiłem sprawny komputerek z win7 za 250zł, potem okazało się, że to przeróba i jestem w d…ołku. Problem w tym, że to acer aspire revo 3610, nie ma napędu, płyta nie obsługuje innych systemów, niż windows. A nawet byłby jakić myk na linuxa, to przecież nie myk na sterowniki i nie używam trefności, tylko legalny system XP na pc.
Na takich starych inwalidach żerują inni. Zachciało mi się komputera z windows 7 x64 - wyszedłem na stratę.
Kiedyś na raty kupię system i do tamtego sprzętu, nawet jakiś napęd usb. Teraz sama operacja na kręgosłup - to tak wyżyłuje nas rencistów, że szkoda gadać.
Przymus, to złośliwe słowo. Jeszcze internet jest często jedynym dostępnym światem i - gdzieś trzeba funkcjonować.
Możesz mi powiedzieć jak to zrobić na windows xp ? bardzo proszę.
Czego nie potrafisz zrobić?
No tego:
No jak to wyłączyć i gdzie ??
W przystawce services.msc. Stan usługi instalator Windows ustawiasz zgodnie z sugestią kolegi na ręczne uruchamianie, a usługę bitdefender na wyłączoną.
Bartosz82
16 kwi
Jak tylko komputera używasz do przeglądania internetu to zastanowiłbym się nad instalacją Linuxa
Pisał że nie zainstaluje.
Norton Ghost
Jeżeli chcesz lekki antywirus, to zakup licencję na ESET NOD32. Będziesz miał lekko i bardzo fajnie.
Jeżeli szukasz antywirusa od kwietnia i wciąż się nie zdecydowałeś (a Twój komputer działa jak należy), to może w ogóle go nie potrzebujesz?
A czy takie coś jak ClipBook ma być ustawione na ręczny w usługach czy można to wyłączyć ?
Możesz wyłączyć.
A takie coś jak: secondary Logon ? ma być automatyczne czy można wyłączyć ?
A korzystać z GOOGLE, to nie łaska?
Zamiast pisać tutaj, wpisuj w GOOGLE. Będzie szybciej.
Logowanie pomocnicze:
http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/779,Niepotrzebne-uslugi.aspx
Dziękuje Ci dobry człowieku za link do wyłączenia nie potrzebnych usług. Dziękuje raz jeszcze.