Poszukuje programu do odzyskania danych z telefonu

Hej,
mam pytanie czy istnieje może jakiś program pomagający odzyskać dane z telefonu?
chodzi o to, że mam telefon w którym nie działa ekran, nie wyświetla się nic, cały czas czarny, ale telefon działa, bo działają wibrację itp,
jest jakaś możliwość odzyskania danych?
próbowałem podłączyć pod kompa, ale zawsze musialem kliknąć, że chce używać do transferu danych albo ładowania, a jak nie mogę kliknąć przez ekran to nie wyszukuje mi na kompie telefonu.

Są huby dzielące usbc na usb dla myszki i hdmi. Tak by było najprościej.

ok ok to jeden sposób,
a jakiś program aby dostać się do tego telefonu?
bo jak nic innego nie wymyślę, to zakupie tę przejściówkę

A jak połączysz telefon z komputerem to w Eksploratorze plików go widzisz jak np. Galaxy Note8 ?

Najprościej przejściówka USB-OTG i na wyczucie zaakceptować transfer plików przez MTP.

Nie jest jednak powiedziane, że smartfon jest sprawny. Wibracje przy włączaniu oprócz tej pierwszej pojedynczej mogą oznaczać inne problemy np. z SoC/płytą główną.

Pierwsze, co bym sprawdził to, czy tasiemka od wyświetlacza się nie odpięła. (o ile masz wprawę w rozbieraniu smartfonów, jak nie to powierz to komuś bardziej doświadczonemu)

Jeżeli smartfon ma wyświetlacz IPS LCD to sprawdź pod mocniejszym światłem, czy nie ma czasami obrazu, bo być może podświetlenie padło.

@Kanonizowany Co to za telefon tak w ogóle? Istnieje też przy niektórych modelach możliwość eksportu obrazu po HDMI podobno, bo tak słyszałem… Motorola ma fajny system - nazywa się one-coś… Samsung ma podobny - DEX.

Chyba za dużo anime o One-Punch Man.

Gorzej jak to jakiś budżetowy smartfon „chiński” np. xiaomi / oppo / realme.

No motorola ma taki Pc system jak DEX od Samsunga.