Mam do Was pytanie, czy jest możliwość odzyskania plików/folderów z 4GB pendrive który z dnia na dzień odmówił współpracy i po włożeniu w port USB zapis folderów i plików wygląda tak jak na screenie
przyznam że nie wiem właśnie D35CART35 , wczoraj było wszystko OK, dziś włączyłem komputer, było dobrze, nagle był zrzut pamięci i po tym już pendrive nie odczytał się.
Znalazłem na Dobre Programy program DMDE do odzysku plików.
Czy ktoś z Was może mi napisać jak ustawić/skonfigurować program DMDE tak żeby odzyskać pliki i jak by się dało z oryginalnymi nazwami plików i strukturą katalogów?.
Dmde w wersji free pozwala na odzysk plików. Pełna struktura katalogów w wersji płatnej
W oknie wyboru urzadzeń zaznacz
Urządzenia fiz. > 4GB pendrive i klik na OK
pokaż okno "Partycje"
Jeśli dane mają istotne znaczenie należy wykonać kopię posektorową do pliku
Kopia posektorowa DMDE
Wybrać urz.
Zamknąć okno partycje
Narzędzia > Kopiuj sektory:
Źródłowy > Dysk
Ponownie pojawi się okno Wyboru, zaznaczyć jak uprzednio
przy liczba sektorów pojawi się pojemność kopiowanego, a więc ok 4GB
Docelowy:
Plik > Wybrać lokalizację kopii
Ta lokalizacja powinna zostać wyświetlona w “Docelowy”
DMDE zażąda potwierdzenia i warto dokładnie sprawdzić, czy to właśnie chce się się ,w tym miejscy, zapisać
Czyli źródło(to co zamierzasz kopiować)
Do pliku . lokalizacja.
Błędy zaowocować mogą uszkodzeniem systemu, lub danych
Dopiero po wykonaniu kopii można próbować odzysku.
Najprostrzy Linuks do odczytu danych to Kaspersky Rescue Disk, montuje dyski automatycznie, pozwala na odczyt i kopiowanie.
Odzyskałem dane programem DMDE wersja FREE, wprawdzie bez struktury katalogów ale te pliki Word, Excel o które mi najbardziej chodziło oraz PDF odzyskały się w stanie nienaruszanym.