Dzięki wielkie za linka, wszystko dobrze JuliuR znam tą aplikację, tylko bardziej by mi właśnie zależało na tym żeby można było otworzyć “zobaczyć” plik MSG na komputerze stacjonarnym. Właśnie przy pomocy programu zainstalowanego na XP który będzie mógł właśnie “zobaczyć” zawartość pliku MSG.
za strony co przemieniają *.msg na *.pdf też nie ręczę, więc polecam jako ostateczność to rozwiązanie - być może będzie tak samo wyglądać zawartość jak po otwarciu notatnikiem.
iJuliusz właśnie nie co problem jest z racji że plik jest w całości, ma prawie 19 MB i nawet jak go edytuje Notatnikiem mam krzaczki/znaczki itp. i podsyłając część pliku, a są to SMS-y będą prywatne dane.
krystian3w nie udało się nic zrobić, przyznam że myślałem że będzie tak że jest program który potrafi wy edytować plik MSG i będzie można zobaczyć owe SMS-y.
iJuliusz tak, było robione wszystko jak pisze. Mam także kartę SD w telefonie LUMIA 640 LTE.
Spróbuje przenieść jednego SMS do pliku MSG, z tego co patrzyłem teraz to robi całe, wszystkie SMS nie ma możliwości wyboru jednego czy od jednego numeru/nadawcy.
A Windows Phone nie obsługuje importu sms na kartę sim, sam miałem mało styczności i szczerze jak zablokowałem siostrze dzwonienie do męża że pomógł tylko reset telefonu do ustawień fabrycznych (nie pamiętam czy miała wtedy wgrany już Windows 10 Mobile, pewnie tak i stąd taki klops) to uznałem ten system za porażkę.
krystian3w nie da się ukryć że Windows 10 Mobile jest nie co utrudniającym życie i chodź by nawet to że nie można później “zobaczyć” zawartości pliku MSG.
Zainstaluj PDF24 Creator
Otwórz plik .msg w czytniku, w którym można otworzyć plik.
Wydrukuj plik na wirtualnej drukarce PDF PDF24.
Otworzy się asystent PDF24, gdzie można go zapisać jako PDF, wysłać mailem, faksem lub edytować ten nowy plik.
By coś wniósł do sprawy czy przy jego pomocy bym zobaczył zawartość pliku MSG.