Poszukuję programu do sprawdzania problemów z połączeniem in

Witam. Poszukuję programu który będzie pokazywał mi błędy połączenia internetowego. Chodzi o to że mam w domu internet który powinien mieć szybkość 8mb a ściąga z szybkością 20kb, i na dodatek co chwilę Połączenie sieci bezprzewodowej jest "bardzo niskie’ albo “brak sygnału”. Proszę o pomoc.

Jak daleko jesteś od ap ? Duża odległość / nakładanie się sygnału bardzo obniżają przepustowość wifi :slight_smile:

Do modemu mam jakieś 8 m ale jest podłączona dobra antena, a sam mam w komputerze kartę sieciową z anteną TP-Link.

8m to jest mała odległość. Masz jakieś ściany / syfity etc ? Spróbuj zmienić kanał w konfiguracji ap :slight_smile:

Przez kabel idzie tak samo ?

Tak, przez kabel w drugim komputerze też tak samo, co chwile przerywa, słaba jakość internetu. Trzeci komputer “laptop vaio” ma trochę lepiej ale też co chwilę się wyłącza u niego internet.

Dodane 10.09.2011 (So) 13:02

Sugeruję, że to przez modem ponieważ może być uszkodzony, lecz muszę mieć jakiś dowód żeby im udowodnić. Bez sensu jest płacenie za taki internet.

jeśli po kablu też źle idzie to jest wina modemu

albo u nich są problemy

no i dlatego poszukuję takiego programu który obserwował mi odbiór internetu w komputerze.

jeśli xp to netmeter