Witam.
Poszukuję dobrego programu do wykrywania złośliwych oprogramowań w komputerze. Natchnąłem się na program Malwarebytes Anti-Malware interesuje mnie opinia o tym programie ale jeżeli są jakieś lepsze to proszę o napisanie.
Z góry dzięki.
Witam.
Poszukuję dobrego programu do wykrywania złośliwych oprogramowań w komputerze. Natchnąłem się na program Malwarebytes Anti-Malware interesuje mnie opinia o tym programie ale jeżeli są jakieś lepsze to proszę o napisanie.
Z góry dzięki.
Bardzo dobry program, przynajmniej w mojej opinii.
Dobry i skuteczny jest też:
Free Emsisoft Emergency Kit
Nie trzeba instalować. Różne opcje skanowania. Znajduje i pokazuje ścieżki do zainfekowanych plików. Zainfekowane- wyrywa z korzeniami. Zawiera narzędzia do panowania nad systemem. Wystarczy wypakować do określonej lokalizacji i używać. Przed pierwszym użyciem wymaga uaktualnienia bazy szkodników. Bazy pakuje do swojego katalogu. Można odpalać z pen’a. Program pobrać najlepiej ze strony producenta (Emsisoft).
Malwarebytes Anti-Malware naprawdę bardzo dobry - osobiście zawsze polecam.
Ja ze swojej strony polecam Tobie Spy Emergency, jest co prawda płatny ale warto, lub jak wspomniał kolega Emsisofta
Wiedziony ciekawością zainstalowałem i zapuściłem “Malwarebytes Anti-Malware”, wersję free. Znalazł zagrożenie: ikonę skrótu legalnego programu na pulpicie. Nie wiem co o tym sądzić…
Absolutnie nic, false positives zawsze się zdarzały, to normalne zjawisko.
Skaner na żądanie czy ochrona rezydentna ?
Ze skanerów:
HitmanPro, Emsi Emergency Kit, Malwarebytes AntiMalware.
Chyba jakoś tak
Rezydent:
Emsisoft Anti Malware