Poszukuję routera pod Annex A (Netia, Neostrada)

Szukam jakiegoś dobrego routera do 200 zł. Zależy mi na 4 portach LAN, modemie ADSL, AP pracującym w standarcie b/g, a także zaawansowanymi usługami firewolowymi. Mam narazie Neostradę, ale jak mi się skończy umowa planuję zmienić dostawcę na Netię. Proszę o pomoc.

Zastanawiałem się nad Linksys WAG200G

http://www.komputronik.pl/Sieciowka_akt … ,id,28915/

no ja też ci polecam Linksys WAG200G, sam go kupuje do netii

Ja również polecam WAG200G i nic innego. Z tego co opisujesz to będzie najtrafniejszy wybór.

PS.: Mam pytanie do posiadaczy WAG200G. Otóż jestem pedantem :oops: no i nie wiem czy tak było przedtem czy też nie ale przypatrując się ostatnio na tego routerka diody zauważyłem że dioda Internet (przy obciążeniu) mruga wyraźnie słabiej niż dioda któregoś z monitorków (w moim przypadku pierwszy). Czy zaobserwowaliście coś podobnego?

a jakieś inne propozycje?? na razie jestem przekonany do tego Linksysa, mógłby ktoś podać jakiś odpowiednik D-Linka, Pentagrama, Asusa

Netgear proponuje.

To normalne router jest budowany z tandetnych części nikt nie zwracia uwagi na przepięcia w nim powstające. Brak filtrów i innych zabezpieczeń sprawia w nim cuda.

kozunio12 , Nie zastanawiaj się nad innymi modelami. Linksys WAG200G jest najczęściej kupowanym routerem w Polsce. O czymś to świadczy.

O tym, że jest tani z dobrymi funkcjami z godnej polecenia firmy.

BTW. Wie ktoś, czy obsługuje szyfrowanie WPA2-PSK

Posiada WPA2 TKIP oraz WPA2 AES, może także pracować w trybie Mixed czyli WPA TKIP+AES.