Potrzebuję 2 routery. 1 router aby można była podłączyć do niego Internet radiowy i w razie czego mógł się przełączyć na Internet z karty sim musi być przystosowany aby można było te routery łączyć w 2 lub 3 ze sobą po LAN do tego musi być bardzo dobry zasięg najlepiej z kilkoma antenami. Cena 1 routera max 500 zł. A drugi router najlepiej w Mesh. Co polecacie?
Potrzebujesz dwóch sieci WI-FI osobno? Może jedna, wielka sieć mesh, która pokryje całą powierzchnię domu / mieszkania / pracy?? Ja w domu korzystam z - co prawda starszego modelu Tenda Nova, bo z WI-FI 5 tylko, ale fajne rozwiązanie. Pokrywa cały parter i piętro. ![]()
Potrzebuję jedna, wielka sieć mesh
tylko w głównym routerze musi być możliwość przełączenia z radiowego na sim. Główny rozsyła sygnał pozostałym
Aha, to te kostki Nova, co ja mam w domu mają tylko port WAN i LAN. Do portu WAN podpiąłem w jednym miejscu antenę, do mojego neta WISP radiowego…
Co do SIM, to musi być router tego samego producenta, z obsługą Mesh i slotem na SIM. Do urządzeń mesh podpinasz do portu LAN np. komputer… No, a tam, gdzie WISP podpiąłeś do WAN, wsadź też kartę SIM, o ile taki system istnieje, co w locie przełącza źródło Internetu…
Konkretnych modeli w tej chwili nie znam…