Poszukuje sterownika do PCI Device

Witam

Poszukuje sterownika do PCI Device posiadam procesor Mobile Intel Pentium M 1666 MHz, rodzaj płyty głównej nieznany natomiast mikroukład płyty głównej to: Intel Calistoga i945 GM/PM. posiadam laptop Toshiba Satellite M 105-S3021. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego sterownika gdyz na stronie producenta nie potrafilem znalezc. Z gory dziękuję za pomoc i pozdrawiam…

PCI Multimedia Audio Device ? - o ten sterownik Ci chodzi? Czasem nie masz zainstalowanego XP - ka ? Zobacz tutaj - podpowiedź jak je znaleźć…

PCI Device to nic nie mówi. To moze być modem telefoniczny lub inne urzadzenie pracujace w PCI. Musisz dac screena z systemu i urządzeń to sie popatrzy czego brakuje. Ale jak tylko to ci swieci to raczej modem lub karta Ethernet

Chyba chodzi o sterownik chipsetu?

To może być Chipset a dla intela to jest jeden sterownik mozna go zneleśc wszędzie

Dzieki za pomoc ale w dalszym ciagu nie potrafie znalezc odpowiedniego sterownika. Korzystajac z porad probowalem znalezc przez identyfikator wystapienia urzadzenia tzn. PCI\VEN_8086 DEV_27D8, ALE BEZ POWODZENIA. Dodam ze mam zainstalowanego XP z SP2. Dzieki za pomoc…

Zainstaluj poprawkę kb 888111 - tutaj a następnie sterowniki AUDIO ze strony producenta do swojego modelu… powinno Ci pomóc… daj znać …

Witam

Po zainstalowaniu poprawki i sterownika audio, pojawil mi sie znak zapytania przy Urzadzenie audio na high definition audio ( Identyfikator wyst. urzadzenia HDAUDIO\FUNC01 VEN_10EC DEV_0861 SUBSYS) oraz znak zapytania przy urzadzenie modemowe na magistrali high definition audio (HDAUDIO\FUNC_02 VEN_11C1 DEV_3026 SUBSYS). PROSZE O POMOC…

jeżeli chodzi o urządzenie modemowe - brak Ci po prostu sterowników do modemu…musisz je zainstalować ze strony producenta… albo tutaj , co do Urzadzenie audio na high definition audio - zainstaluj to bądź te

Zainstalowalem chyba wszystkie mozliwe sterowniki audio i w dalszym ciagu mam problem( znak zapytania przy urzadzeniu audio). Czy jest to mozliwe ze jakies sterowniki sie ze soba “gryza” lub z zainstalowana wczesniej poprawka?

Zrób screena z Menadżera Urządzeń , i daj na forum…Rozwiń Urządzenia Systemowe ( są w Menadżerze Urządzeń ) i zobacz czy jest pozycja o nazwie : Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio , i czy zainstalowałeś sterowniki VIRTUAL SOUND

Jestem nowym uzytkownikiem forum i czekam na wiadomosc od admina w sprawie mozliwosci dodawania zalacznikow( czy istnieje jakas inna mozliwosc przeslania Tobie screena z menadzera urzadzen?)). Jesli chodzi o problem to czy istnieje mozliwosc ze sterowniki ze strony producenta

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais … 1073768663 sa wadliwe?. W dalszym ciagu mam znak zapytania przy Urzadzenie audio na high definition audio pomimo tego ze korzystajac z programu Everest mam napisane ze zainstalowana karta dzwiekowa to Intel 82801GBM ICH7-M-High definition audio controller, ponadto z godnie z sugestia sprawdzilem urzadzenia systemowe mam sterownik magistrali Microsoft UAA dla High definition audio, a sterownik virtual sound chyba zainstalowalem juz 2 razy a w dalszym ciagu jest problem…

więc proponuję Ci inne rozwiązanie, na wstępie jednak sprawa screena - na tej stronie rejestrujesz się a następnie umieszczasz screena a na forum podajesz tylko link do strony na której to umieściłeś . Co do sterow dźwieku ,problemem jest sama firma TOSHIBA… nie Ty pierwszy i nie ostatni masz problem z dźwiękiem na laptopie tej firmy. Odinstaluj sam sterownik AUDIO a następnie przeczyść rejestr CCleaner-em ,restart kompa… teraz musisz zainstalować jeszcze raz stery Sound Driver…restart kompa …

Po odinstalowaniu sterownika virtual sound i przeczyszczeniu rejestru programem Glary utilities w dalszym ciagu mam ten sam problem.Wydaje mi sie ze moim problemem jest brak mozliwosci zainstalowania sterownika Audio ktory pobralem ze strony producenta Realtek Audio Driver for Windows XP/2000(v5.10.0.5200; 01-12-2006; 23.09M)( w polowie instalacji sie wylacza). Nie mam pojecia dlaczego i gdzie szukac dalej. Zrobilem zrzut ekranu menadzera urzadzen i urzadzen systemowych:

http://img46.imageshack.us/img46/6730/m … zadzen.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/1363/u … temowe.jpg

Nadal nie masz w Urządzenia systemowe pozycji : Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio. więc musisz doinstalować : albo SP 3 dla Win XP albo poprawke kb.888111 dla XP z SP 2 - restart a następnie zainstalować sterowniki do karty dźwiękowej…

Witam ponownie

Zainstalowałem wczoraj system “na nowo” oraz poprawkę i wszystkie potrzebne sterowniki we właściwej kolejności. Wszystko działa bez zarzutu, wydaje mi się że kolejność instalacji miała tu duże znaczenie. Dzieki wielkie za pomoc (masz u mnie browarka) :slight_smile: Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego laptopa (Toshiba Satellite M105-S3021) a mianowicie chciałbym wymienić w nim pamięć. Ze stronki http://www.crucial.com/upgrade/compatib … /list.html wiem że mogę wsadzić max. 2GB na slot. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienia się taką pamięć (wiem że na pewno będę musiał rozebrać laptopa ale nie chciałbym nic uszkodzić) i czy wymiana to jakaś skomplikowana rzecz? . Jestem wdzięczny za każdą sugestię. Pozdrawiam…