Poszukuję sterowniki do komputera


(Pastoryamaha) #1

Mam taki problemik wczoraj sformatowałem komputer wgrałem windows XP Home Edition SP2 z pdrive wgrałem XP SP3 wchodząc w opcje SYSTEM następnie sprzęt menadżer urządzeń brakuje mi

kontroler Ethernet

multimediów

multimediów wideo

PCI simple communications

kontroler wideo

wideo (zgodny z VGA)

nieznane urządzenie

urządzenie audio na High Definition Audio

Moja płyta główna to

ECS

Model 945G-M3

chipset intel i945P/PL/G/GZ REV A2

southbridge intel 82801GB (ICH7/R) REV A1

LPCIO iTE IT8712

Brand Phoenix Technologies LTD

Version 6.00 PG

Date 07.31.2006

myślę ze to dobre dane proszę o pomoc


(rgabrysiak) #2

Cześć

Sterowniki pobierz ze strony producenta płyty głównej:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc … 16&LanID=0

Zainstaluj najpierw sterowniki do chipsetu (IDE), następnie do karty graficznej (VGA) a na koniec do karty sieciowej (LAN).


(Pastoryamaha) #3

Bardzo dziękuje kolego ale klikają na twój link dalej nie wiem co do czego :frowning: mam prośbę będę bardzo wdzięczny gdybyś mi wkleił linki od razu takie jak by spakowane abym nie miał problemu z pobraniem jestem zielony na temat komputerów :frowning:


(rgabrysiak) #4

Cześć

Chipset:

http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/ … et_INF.zip

VGA:

http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/ … XP_v14.zip

LAN:

http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/ … 4_1021.zip


(Pastoryamaha) #5

ok dziękuje sprawdzę i dam znać jak będą śmigały wyśle dobre piwo :smiley:


#6

carolinecwa , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(Pastoryamaha) #7

mam na Pdrive wrzucę na pulpit do komputera klikam na kopertę Chipset otwiera się i następnie setup???


(rgabrysiak) #8

Cześć

W większości przypadków tak.


(Pastoryamaha) #9

nie działają Chipset się zainstalował 2 następne nie

komunikat

ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania instalator zakończył działanie


(rgabrysiak) #10

Cześć

System masz w wersji 32 czy 64 bitowej?


(Pastoryamaha) #11

Cześć

Nie mam pojęcia jak to sprawdzić


(rgabrysiak) #12

Cześć

Jak sprawdzić, czy na komputerze zainstalowana jest 32-bitowa czy 64-bitowa wersja systemu windows?


(Pastoryamaha) #13

Chipset i LAN się zainstalowały ale w menadżer urządzeń po restarcie dalej żółto bez zmian

Dodane 16.01.2013 (Śr) 15:33

Chipset i LAN się zainstalowały ale w menadżer urządzeń po restarcie dalej żółto bez zmian


(rgabrysiak) #14

Cześć

Do jakich urządzeń brakuje ci jeszcze sterowników? Spróbuj poszukać sterowników względem identyfikatora sprzętu:

pavilion-9000-sterowniki-t507728.html


(Pastoryamaha) #15

Cześć

Takie coś mam

PC-Factory

Intel® Core()TM 2 CPU

6300 @ 1.86GHz

1.86GHz, 1,00 GB RAM


(rgabrysiak) #16

Cześć

Skoro piszesz że sterowniki zainstalowały się poprawnie to do jakich urządzeń brakuje ci jeszcze sterowników?


(Pastoryamaha) #17

Cześć

W menadżer urządzeń dalej wszystko żółte :frowning:

Dodane 16.01.2013 (Śr) 16:14

Cześć

VGA się nie chciał za instalować

Dodane 16.01.2013 (Śr) 21:50

Cześć

Może ktoś coś doradzi :frowning:

Dodane 19.01.2013 (So) 14:32

Cześć

O widzę las rąk :slight_smile: chyba tu nie pomagają kobietą męskie forum???