Witam,
poszukuję sterowników do laptopa HP Pavilion DV6507eo. Szczególnie proszę o pomoc w instalacji sterowników do karty dźwiękowej.
Witam,
poszukuję sterowników do laptopa HP Pavilion DV6507eo. Szczególnie proszę o pomoc w instalacji sterowników do karty dźwiękowej.
Na jaki Windows potrzebujesz te stery??
Jaką masz k.dźwiękową i graficzną. Sprawdzisz to programem Everest Ultimate Edition.
Otwórz program > Komputer > Podsumowanie i spisz informacje z 2 pozycji:
Multimedia (karta dźwiękowa).
Ekran.
Win XP SP2
Ok, grafe juz mam, teraz brakuje tylko dźwięku. A karta jest taka: Karta dźwiękowa Conexant Cx20549 @ nVIDIA MCP67 - High Definition Audio Controller
spitfire303 , najpierw pobierz i zainstaluj sterowniki do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie pobierz i zainstaluj poprawkę Microsoftu do kart dźwiękowych HD -> Microsoft UAA Bus Driver.
Następnie pobierz i zainstaluj sterowniki do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Kolejno pobierz i zainstaluj sterowniki do karty graficznej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Teraz zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
Teraz kolejność instalacji dowolna:
Kamerka -> ten sterownik, albo ten sterownik.
P.S. Aby pobrać każdy z powyższych sterowników kliknij na przycisku Download only >>.
Sprawa wygląda tak: na XP nie ma jeszcze sterów do tej karty, ale znalazłem coś takiego. Jak nie będą działać to na stronie HP powinny się pojawić za pare miesięcy.
dziekuje za porady. zainstalowalem wszystko oprocz karty dzwiekowej jeszcze jakies pomysly???
A próbowałeś zainstalować te co podałem ja i seba86mu??
Przed zainstalowaniem sterowników do karty dźwiękowej musisz zainstalować najpierw Microsoft UAA Bus Driver, w przeciwnym wypadku Twoja karta dźwiękowa w ogóle nie zostanie odnaleziona przez system. Dopiero po instalacji Microsoft UAA Bus Driver instalujesz sterowniki do karty dźwiękowej.
Tak. Dziwne jest to, ze urzadzenie jest w menedzerze sprzetu i nie ma zadnych bledow w dzialaniu a mimo to dzwieku nie ma.
A głośniczek na pasku Tray jest ? (na dole, z prawej strony)
Jeżeli jest, to kliknij na nim dwukrotnie lewym przyciskiem myszy i ustaw suwaki maksymalnie do góry. Jeżeli przy którejś pozycji jest zaznaczone “Wycisz”, to odhacz to.
Teraz wejdź w:
START -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” z rozwijanej listy wybierz swoją kartę dźwiękową -> Zastosuj i OK.
Nie bylo glosniczka.
Zaczne od poczatku. Usunalem to co bylo w menedzerze urzadzen. zainstalowalem UAA i teraz w menedzerze jest Audio Device on High Definition Audio Bus. i teraz jak rozumiem mam zainstalowac juz sterownik do karty?
W dniu 28.04.2008 , o godzinie 22:54 został dopisany post przez spitfire303
Tylko ze nie moge nic wybrac z rozsuwanej listy. A w menedzerze wszystko jest w porzadku. jest nazwa karty i napisane ze dziala poprawnie. a dzwieku jak nie bylo tak nie ma. zainstalowalem wszystko zgodnie z Waszymi instrukcjami i nic… dziwne… przy instalacji nie bylo bledow.
Zrobilem to co bylo w ostatniej poradzie, ale nadal nic. Dźwięku brak. W menedżerze wszystko jest ok. Jest karta dźwiękowa taka jaka powinna być. Jak wchodzę w panel sterowania i w “dźwięki i urządzenia audio” to tam jest napisane, że nie ma urządzenia audio. Pytanie jest - jak je włączyć???
W dniu 01.06.2008 , o godzinie 15:36 został dopisany post przez spitfire303
Wreszcie mi się udało Dzięki za wszelkie porady, które okazały się pomocne.