Poszukuję tutoriali jak usuwać obiekty ze zdjęcia, nie wiem jak to nazwać… Np. jedna osoba zasłania druga osobę a ja chcę pozbyć sie jednej z nich i “odbudować” tą część zdjęcia, na które jedna z osób zasłoniła cześć ciała… Kurde brzmi to dziwnie ale dzisiaj nie mam weny twórczej aby to piękniej wyjaśnić… Za mało śpię chyba…
Dlatego poprawcie ten post na lepsze wyjaśnienie - jeśli zajdzie taka potrzeba
zasłonięte jest kawałek kurtki czerwonej) i kawałek mini-spódnicy czarnej… więc to nie jest skomplikowany obiekt… tłem jest duże drzewo…jakby kororu dębowego (jasny brąz)
Potrzebne jest całe zdjęcie bo z tego kawalka jest za mało ifo dla content-aware (skala z uwzględnieniem zawartości).Próbuj opcją Edit>Fill/Edycja>Wypełnij,narzędziami Stempel i Łatka.Wersja minimum PS6 a najlepiej PS CC która posiada świetną opcję Fill>Color Adaptation
Spoko.Ja Ci mogę pomóc ale nie zrobię za Ciebie.Zaznacz lassem brakujące pole które chcesz wypełnić.Dodaj nową warstwę.Narzędziem Stempel z zaznaczoną opcją Current & Below (warstwa aktualna i poniżej) pobieraj próbki materiału i maluj.