Potrzeba sterownik do Kamierki VF0220

Mam problem ze znalezieniem sterowników do mojej kamerki. Za każdym razem wyskakuje mi ta ześwirowana strona producenta a tam nie ma tej kamerki co ją mam. ( a mam (VF0220) )

OBRAZEK

http://ask.europe.creative.com/wwimages … deo-IM.jpg

Wie ktoś skąd mogę ściągnąć poprawny sterownik albo może na tej stronie jest jakiś dobry tylko ja o tym nie wiem :?

Instalowałem już jakieś i gdy wyskakiwało podłącz kamerkę pod USB podłączałem i nic się nie działo? dlaczego ?

Ja mam kamerkę wbudowaną w Laptopa i też nic się nie dzieje, bo i co ma się dziać ?, dzieje się dopiero jak uruchomisz jakiś program, który obsługuje np. połączenia wideo.

Uruchom Skype i przejdź do Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia video i sprawdzisz czy kamerka działa, będzie w okienku obraz, albo nie, jeżeli to drugie to wtedy masz powód do rozmyślań.

Sterownik pobierzesz tutaj, 15 sek. szukania w Google.

http://pobierz.pl/sterowniki/windows/ka … -im-vf0220

po pierwsze:

po otworzeniu tego linku otwiera się strona producenta na której ni ma sterownika do tej kamerki… albo ja go nie widzę może link daj bardziej jakiś żeby mi się odrazu to co trzeba zaczęło ściągać

po drugie:

na kamerce nie Sławica się lampka kiedyś pamiętam świeciła mi się pomarańczowa jak nie działa , a jak działa to zielona teraz nie ma nawet tego.

primus123 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Wyobraź sobie że zajęło mi znalezienie sterownika trochę więcej niż minutę i mam go już na pulpicie, rozmiar to 2.4 MB, myślę że powinieneś wykazać trochę więcej własnej inwencji, a nie czekać na gotowe.

po to jest forum żeby pomagać także jak byś mógł…

ten sterownik to na pewno do “VF0220”? bo takich innych to wiem ze jest pełno

Dodane 27.07.2011 (Śr) 0:26

dobrze by było żeby był do Windowsa XP

Dodane 27.07.2011 (Śr) 0:39

niech mi ktoś to wrzuci na jakiegoś speedshare czy inny cod techniki i poda link bo już nie wyrabiam z tym gównem