Potrzebna pamięć do acera

Nam zainstalowane Wielkość pamięci RAM 2 GB
Typ zastosowanej pamięci RAM DDR3 (1066 MHz)
A do starego laptopa wrzuciłbym Windows 10, ale musiałbym dorzucić drugą taką kość.
Kto by miał na zbyciu i nie za drogo sprawną kość 2GB o takich parametrach, byłbym wdzięczny i szczęśliwy.
Dopóki acer aspire 5734z na chodzie z 2 GB RAMu, to chciałbym go batem. Od 2010 roku nie chciał się psuć i dysk w porządku. Dbałem.
Polecam się

Co to za model dokładnie?
Ile masz slotów RAM?
Najlepiej byłoby wysłać SN na Support Acer, aby potwierdzili - jaki maksymalnie RAM można wrzucić. Bo do Windows 10 poza SSD, rekomendowałbym 2x4 GB RAM.

Zanim weźmiesz się za rekomendacje, weź się za czytanie serwisówek do komputerów. Pisanie do supportu w sprawie takiego laptopa… Panie, wszystko, czego można się o tym komputerze dowiedzieć, w sieci już jest od dawna.

@Bogdan_G Proszę info na priv z adresem do wysyłki.

1 polubienie

Te pamięci miałem w śp. Acer 6935G (padł układ BGA) i powinny na 99.9% pasować do Twojego lapka :

Jak chcesz mogę sprzedać tylko sprawdzę po ile chodzą (jeśli będziesz zainteresowany) tyle że sprzedaje dwie albo wcale bo drugiego kupca na jedną kość to nie znajdę… zresztą pewnie chciałbyś, jak większość, dwie absolutnie identyczne pamięci do Dual Channel ?

… jakby co, to mam chyba sprawną 2 GB Elpidy i chyba jest szansa, że u Ciebie zadziała. :wink:
Leży i kurzy się, jeżeli chcesz zaryzykować, to mogę zapakować w kopertę i gratisowo wrzucić do skrzynki, może dotrze niepołamana. :wink:

(ten model dokładnie
https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-ddr3-2gb-1600mhz-elpida-pc3-12800s-9029173823 )

Dziękuję serdecznie, ale już nieaktualne :smiley: