Potrzebna pomoc


(Mmichal 21) #1

Robię sobie prostą stronkę bez żadnych bajerów, z gotowego szablonu (z bezpłatnego serwisu http://www.stronygratis.pl/).

Może ktoś mi wyciągnąć 2 rzeczy:

  1. Tabelę ligową http://www78.hattrick.interia.pl/World/Series/Default.aspx?LeagueLevelUnitID=58977&TeamID=1827334

  2. Mapę na końcu strony http://www.maptrick.org/coolness.php?team=1827334#results


(Grzesie K) #2

Z mapą masz dość prosto :smiley:

http://www.maptrick.org/map/coolmap.php?legend=true

lub opcjonalnie bez GET

http://www.maptrick.org/map/coolmap.php

(Mmichal 21) #3

tak tylko że pokazuje mi się tylko link a nie mapa, a ona będzie aktualizowana co jakiś czas, a chciałbym żeby pobierało ją samo z tej strony, a tak to będzie taka sama cały czas


(Grzesie K) #4

To jest plik gd więc (przynajmniej moim zdaniem) sam się będzie aktualizował osadzony w html.

Co do tabeli:

<?php

$html=file_get_contents('http://www78.hattrick.interia.pl/World/Series/Default.aspx?LeagueLevelUnitID=58977&TeamID=1827334');


$html=substr($html, strpos($html, '


')+9);

echo $html;

?>

(Mmichal 21) #5

wkleiłem do edytora i nic, tylko ten skrypt czy co to jest, nie znam się za bardzo na tym :frowning:


(Grzesie K) #6

Top jest kod php, możesz go umieścić w miejscu gdzie ma być tabela, lecz jedynie w pliku o roszerzeniu .php (zamiast .html) na serwerze z obsługą php i dostępęm do funkcji file_get_contents


(Mmichal 21) #7

www.stronygratis.pl z tego serwisu korzystam, tak jak pisalem nie znam się na tym, myślałem że znajdę to w źródle strony ale to dla mnie czarna magia


(Grzesie K) #8

Niestety na tym hostingu nie da się tego zrobić. Ze swojej strony mogę polecić 000webhost, lecz by ten temat nie zamienił się w listę darmowych hostingów polecam opcję szukaj.


(Mmichal 21) #9

a nie znasz czegoś innego po polsku, z gotowymi szablonami i wbudowanym edytorem?


(Grzesie K) #10

Wbudowany edytor i obsługa php? Raczej nie znajdziesz . Po polsku to może yoyo.pl lub unl.pl(lecz nie jestem ich użytkownikiem i nie jestem pewnien). Mógłbyś ewentualnie zainstalować samemu CMS (np. php-fusion) i tam będzie łatwiej (+obsługa php), lecz to jak na małą stronę bez bajerów jest zbyt duże. Nie wykorzystasz go nawet 1/4.


(Mmichal 21) #11

takie coś znalazłem http://www.vgh.pl/ może być?


(Grzesie K) #12

raczej nie


(Mmichal 21) #13

http://www.000webhost.com/ a tą stronę co podałeś są tam gotowe szablony, i żeby można było wklejać te kody?


(lazikar) #14

mmichal_21 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif