Witam, potrzebuje bootscreena windows 7, ponieważ zapomniałem zrobić kopii zapasowej bootscreena w windows7bootupdater i po naprawie w cmd jest bootscreen z windowsa visty. Dlatego pisze i pytam czy ktoś zrobi i wrzuci na dysk google lub coś podobnego i mi udostępni. Proszę o pomoc!
Jest na to program https://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_inne/Windows_7_Boot_Updater.html
Tu jest oryginalna strona. Przynajmniej jest gwarancja że po drodze czegoś tam nie wrzucono
Ale ja właśnie mam ten program ale zapomniałem zrobić kopii zapasowej oryginalnego bootscreena i po sprawdzeniu plikow w cmd windows ustawil bootscreen z visty a bardzo bym chcial z powrotem ustawić oryginalny windowsa 7.
Wejdz na dział Windows 7 i tam pytaj. Tu to raczej ogólny.
Punktu przywracania systemu nie ma?
Teraz za późno bo ja to zmieniałem przed zainstalowaniem wielu sterowników do mojego laptopa więc nie będe ich odinstalowywał, a punktu przywracania nie ma
Przywracasz oryginalny plik z płyty CD, szczegóły tutaj:
dzięki ale jak zakończyc temat nie chce mi sie już z tym niech zostanie z visty będzie ciekawiej albo może wgram jakiś nowy bootscreen
Wrzucasz nośnik instalacyjny Windowsa 7 i wybierasz narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania które przywróci oryginalny bootloader.
nie mam płyty bo laptopa kupowałem z windowsem 7 od razu zainstalowanym a w dodatku nie był to windows aktualizowany tylko czysty i wgrywałem wszystko do hp pavilion dv5 1027eo. A z moim internetem to cały dzień będę ściągać windows 7 iso
https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows7
Wcześniej czy później pewnie płyta instalacyjna i tak będzie ci potrzebna, chyba że zaktualizujesz system do Windowsa 10 co byłoby najrozsądniejszym rozwiązaniem
nie będę aktualizować bo sterowniki do mojego laptopa są tylko maksymalnie do windowsa 7
nie mam klucza do windowsa 7 więc nie moge ściągnąć, chyba że jak znajde w cmd klucz mojego systemu to będę mógł ściągnąć?
Sprawdzałeś jak działa na W10?
Pod nowym systemem nie instaluje się praktycznie nigdy sterowników ręcznie, bo wszystkie sobie pobierze w aktualizacjach automatycznych.
Wreszcie to zrobili tak jak jest na innych cywilizowanych systemach operacyjnych
tak, przekładałem dysk z kompa do laptopa i zainstalował sterowniki ale nie do wszystkiego a jak próbowałem zainstalować to tylko do windowsa 7