Potrzebuje rady Asus GTX 1050 Ti 4 GB

Potrzebuje rady co do karty Asus GTX 1050 Ti 4 GB
Sprzedałem na licytacji allegro kartę osobie prywatnej która w swojej firmie składa PC dla klienta
Kupujący po tygodniu się odezwał że chce zwrócić kartę bo klient mówi że mu tnie spadek do 30 fps przy większej akcji w Gta 5 ustawienia wysokie
Karta jest sprawna sam na niej grałem w gta 5 średnio wysokie ustawienia 45-60 fps i nie było problemu.

Czy mam prawo odmówić zwrotu karty?

Bardzo proszę o radę lub kontakt na gg 24064552

Eee…jako osoba prywatna nie dotyczy Cię obowiązek przyjęcia zwrotu sprzedanego towaru na odległość. I mówi, że tnie…to nie jest przecież problem karty. Co najwyżej może się przegrzewać i jest throttling, ale to też nie musi być wina bezpośrednia karty. Prawdopodobnie koleś ma po prostu za słabą reszte sprzętu, wpakował sobie 1050 Ti do kompa z 4GB RAM i jakimś Pentiumem, i myślał, że będzie miał rakietę. :wink:

Pisał mi też że testował na Gigabyte gtx 1050 ti i ma delikatne spadki fps nie takie jak na mojej
U mnie max temp 65 stopni w gta 5 było mniej więc się nie przegrzewa

“Dla nas jaki i klienta ta karta nie jest w pełni sprawna, może uda się panu sprzedać innej osobie której nie będzie przeszkadzało że trafiają się lagi” tak mi kupujący napisał

Może ta Gigabyte ma po prostu fabryczne OC dzięki któremu ma lepsze osiągi? Nie spotkałem się nigdy z sytuacją, że karta jest niesprawna, bo gra jest niepłynna. Artefakty na ekranie, błędy sterownika, miganie obrazu, wysokie temperatury - to są efekty uszkodzonej karty.

Ja na pewno nie przyjąłbym takiego zwrotu. :wink: Skoro sam ją sprzedał, to pewnie sprawdził wcześniej. Poza tym karta przeszła już w trzecie ręce - skąd Ty możesz mieć pewność, że ten składający PC, czy nawet końcowy klient, jej w jakiś sposób nie uszkodził? Ale oczywiście to tylko moja opinia.

Tak. Nie musisz przyjmować zwrotu. Zachowaj korespondencję mailową w tej sprawie.
ps. chyba, że na aukcji na której sprzedałeś zobowiązałeś się do przyjęcia zwrotu.

Nic o żadnym zwrocie nie pisałem
Dziękuję za radę