Poważny problem z USB :(


(Anonim1518) #1

Mam MP3 player i chciałem go podłączyć do USB żeby wrzucić na niego mp3, podłączam i nic, próbuje wszystkie porty i nic! Sprawdziłem w BIOSIE czy wszystko jest ok i wszystko jest w nim dobrze ustawione. Instalowałem sterowniki z płyty i też nie pomogło. Co się dzieje pomóżcie? (Dobrze podłączyłem player do USB)


(aju) #2

a inne urządzenia (np. drukarka, skaner, modem) działają prawidłowo pod tym USB? Jaki masz system? Instalowałeś sterowniki do USB? Może masz sterowniki pod MPPLAYERA? Jeśli tak to zainstaluj.


(Anonim1518) #3

Nie mam podłączonych innych urządzeń, mam system XP Prof, jak już wspomniałem miałem jakieś dwie płyty i na dwóch były sterowniki do USB, zainstalowałem je i nic. :frowning:


(Bartekn77) #4

Jaką masz płyte główną?? Z jakim chipisetem??

PS. Jak podasz to spróbuje wyszukać sterowników w necie.


(Kozbi) #5

Spróbuj tak:

Odinstaluj wszystkie sterowniki i programy związane z tym playerem a jego samego odłącz od komputera, po restarcie zainstaluj sterwoniki (uwaznie, bo moze w pewnym momencie instalator po prosi o podlaczenie sprzetu) dopiero po zainstalowaniu sterownikow podlacz playera.


(Anonim1518) #6

Do playera nie mam zadnych sterownikow ani nic tylko program do zrzutu mp3 na playera, nawet przed jego instalacja byl problem z USB, sprawdze na AIDA32 jaka mam plyte


(Kozbi) #7

Podaj model i jaki producent


(Anonim1518) #8

Nazwa plyty to ECS PF1 a o chipsecie nic nie pisze chyba ze chodzi wam o mikrouklad to jest taki: i865PE


(Kozbi) #9

http://www.techspot.com/drivers/driver/ ... Bios-v-13/

Podaj producenta i model tego Playera


(Anonim1518) #10

Dzieki za strone, ok rozpakowal mi jakis plik na pulpicie i co teraz mam z nim zrobic, gdzies skopiowac czy co??


(Kozbi) #11

Nio tam masz plik do biosu uaktualniałes kiedys BIOS ??


(Anonim1518) #12

Nie, pomozesz mi??


(Kozbi) #13

Wiesz to troche skomplikowane i nie powodzenie moze przyniesc straszne skutki, ale spokojnie, cos poradzimy, zapodaj jeszcze RPODUCENTA I MODEL tego playera


(Anonim1518) #14

Producent LG a model: MF-FE422W


(Kozbi) #15

http://rainbow.mimuw.edu.pl/SO/Projekt0 ... flash.html

Poczytaj troche... moze sie przydac


(Anonim1518) #16

A jest jakis inny sposob, moge tez powiedziec ze to z tym USB dzieje mi sie odkad mam zainstalowany nowy system tez XP prof ale z SP1 a wczesniej mialem system bez SP1 i wszystko bylo o.k . Moze zainstalowac tamten "stary" system?


(aju) #17

hmmm jeśli wtedy miałeś wszystko ok. to czemu nie spróbować, ale... spróbuj jeszcze przed tym ściągnąć SERVICE PACK 2 ściagnij równiez wszystkie poprawki z windows update.


(Anonim1518) #18

Narazie go nie bede sciagal bo mi sie bedzie sciagal chyba z tydzien :smiley: i chyba zdecyduje sie na nowo zainstalowac system.


(Kozbi) #19

a.... to wina serwis Packa 1 - polecam jak mój przed mówca uaktualnic


(aju) #20

zawsze możesz zamówić na płytce od microsoftu lub prenumerata któregoś miesięcznika chip

on zwiększa znacznie bezpieczeństwo systemu a możliwe iż SP1 ma jakiegoś buga i nie chce wykryć twojego PLAYERA.

PS. a masz w tym odtwarzaczu jakąs funkcje aby był widziany przez komputer jaka wymienny dysk pamięci?

link poprawiłem

monczkin