Dlaczego gdy ładuję smartfon powerbankiem to czas ładowania jest bardzo długi w porównaniu do ładowania standardową ładowarką dla telefonów? Na portach powerbanku wszędzie jest 2A. Ładuje tylko przez port USB typu A bo przez wejście microUSB w ogóle nie ładuje. Czy każdy powerbank tak powoli ładuje czy to mój jakiś stary typ?
Zależy od powerbanka, mocy portu i rodzaju kabla. Jaki model?
BIGBEN Model: PBPOLY5000CMICS
Co to w ogóle jest? Za ile to kupiłeś i gdzie? Pewno jakiś chiński szrot.
Ja mam - też nieznanej marki - Usams 30000 Mah 65W i ładuje całkiem całkiem…
w Orange PL
Nie widziałem, że Rabbit to twoje drugie konto.
Gemini wygenerował:
" Podsumowując, na podstawie kompleksowej analizy dostępnych informacji, powerbank BIGBEN Model: PBPOLY5000CMICS (pojemność 5000 mAh, nominalne napięcie 5V, złącze microUSB) nie obsługuje nowoczesnych technologii szybkiego ładowania, takich jak USB Power Delivery (PD) czy Qualcomm Quick Charge (QC). Jego specyfikacje wskazują, że jest on przeznaczony do standardowego ładowania USB.
Dla użytkowników posiadających nowoczesne smartfony i oczekujących szybkiego ładowania, PBPOLY5000CMICS, choć funkcjonalny jako przenośne źródło zasilania, prawdopodobnie okaże się zbyt wolny. Jest on odpowiedni do podstawowych, niepilnych potrzeb ładowania."
a no moje Ci to konto
Jedna z tańszych marek. Ładowanie ok ~10W i mniej, to nie dziwne, że długo ładuje.
Ja bym kupił po prostu coś markowego bardziej. Te Esperanza, tracer i inne marki, to śmieci.