Powerbank USAMS PB68 - co o tym myślicie?

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/ladowarki-przenosne/powerbank-usams-pb68-30000-mah-65w-kabel-usb-c-usb-c-100w-bialy?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR10hdlf_UrWeeD91wrv4aMhfVWmQlOFCmRaAAExNrG0MImpP03Wyhy22UQ_aem_LznGoLldeC6CMWbEnKzsyQ

USAMS PB68. Co myślicie o tym powerbanku? Jakie wrażenia? Dostałem go jako mały upominek od rodziny na urodziny.

Obsługuje to urządzenie protokół PD czy QC3?

Używam smartfona S23+ od Samsunga i jak z kompatybilnością?

W zestawie dostałem przewód USB-C do USB-C, ale nie wiem, czy 3A, czy 5A. Ja w domu mam jakiś USB-C, też nie wiem, czy 3A, czy 5A, ale do USB-A.

A jak ma być? Samsung i Apple są jeszcze daleko w tyle za chińczykami jeśli chodzi o szybkość ładowania. Myślę, że PB obsługuje obie technologie, bo chipy do tego są tanie jak barszcz. 65W jak na Samsunga to świat i ludzie. Jak jest procesor Qualcom to jest QC.

Zobacz jaką technologie ładowania obsługuje twój telefon i ile W. Jak 45 to pewnie będzie 12V i 3.5A,.

Czytałem w internetowych, że Galaxy S23 Plus to do 46 W chyba. Jednak czy to 12, 9, czy 5 V, to nie wiem. Słowem, po prostu nie wiem.

ChatGPT pisał mi o jakimś Fast Charging I to, że mój tel max 45 W.

O tym pisałem, Samsung z ładowaniem jest jeszcze w epoce kamienia łupanego. To nie Chiński sprzęt, gdzie okolice 80-90W są normą, a co niektóre mają po150-200W. Spokojnie wystarczy ci kabel 3A.

Raczej 12V. Zresztą masz na oryginalnej ładowarce wypisane jakie napięcia obsługuje. Wystarczy sprawdzić. Stawiam na 5,9,12. Napięcie zmienia się w trakcie ładowania.

W linku do produktu jest opis techniczny…

Prąd wyjściowy [A]: 1.5, 2, 3, 4.5
Napięcie wyjściowe [V]: 5, 12, 15, 20
Kabel USB-C / USB-C o długości 1,2 m i mocy 100 W
Typ ładowania: Quick Charge

Wersja??
CPU to Snapdragon 8 Gen. 2.

Z kostkami to jest średnio… Na co dzień, to tel. ładuję przez QI lub USB na komputerze, które odbywa się - na komputerze - baaardzo wolno! Ładuję przez hub’a aktywnego USB 3.

QC 4.0+ i QC 5.0
QC 5.0 wspiera do 100W, więc Twoja ładowarka może być QC 5.0, ale ograniczona do 65W

Dobra, dzięki. Będzie, jak będzie. Nie marudzimy, bo to prezent.

A ci sądzicie i samej marce USANS? Jak jakościowo?

Właścicielem marki USANS jest Shenzhen Usans Technology Co., Ltd.
Typowe produkty e-commerce więc jedne będą bardziej udane inne mniej.

Link do strony oczywiście niebezpiecznej co by USmany nie wchodziły.
http://www.usams.com.cn/en