Witam, zrobiłem sobie ładna prezentację z muzyką w tle (mp3) oraz jakimś tam filmikiem na jednym ze slajdów. I gdy odpalam prezentację u siebie wszystko gra, ale problem pojawia się gdy próbuję odtworzyć tą prezentację na innym komputerze. Zapisałem prezentację jako pokaz czyli z rozszerzeniem *.ppsx i rozmiar pliku zmienił się na jakieś 10MB (zresztą jeśli zapiszę jako *.pptx to ma taki sam rozmiar) czyli wygląda tak jakby film i muzyka był już w tym jednym pliku ale mimo to nie mogę na innym komputerze (zainstalowany jest na nim Office 2010) odtworzyć tego filmu, natomiast muzyka działa prawidłowo (ta z pliku mp3). Drugim problemem jest to, że zainstalowałem na jeszcze innym komputerze bez Offica PowerPoint Viewer 2010 ale w nim w ogóle nie mogę otworzyć prezentacji bo jak klikam dwa razy na plik to wyświetla się komunikat, że taki typ pliku nie jest obsługiwany, a jak najpierw otwieram program i w nim wskazuję na plik to komunikat, że błąd w dostępie do pliku.
Musisz dać komuś prezentacje razem z plikami dodatkowymi.
To znaczy: Plik PPTX/PPTS + Pliki MP3/Wideo.
Wrzucasz wszystko do jednego folderu i działa u innych.
Pamiętaj, że nie możesz wtedy zmienić nazwy plików dodatkowych (audio/wideo), bo będzie taki sam błąd.
No tak ale muzyka działa bez osobnego pliku tylko film nie
A czy ten ktoś jeżeli ma być odtwarzane na komputerze ma zainstalowane wszelkie dodatki w swoim systemie?Kodeki itd?
Oczywiście ma takie jak ja