Dziś w szkole “odbyła się” prezentacja którą przygotowałem. Zrobiłem ją w powerpoincie 2007 i w tej samej wersji ją odtworzyłem w szkole. I tu pojawił się problem. Wszystkie slajdy, teksty u mnie w domu na kompie były idealne. A w szkole? teksty w slajdach wyjeżdżały poza tło a co za tym idzie ucinało tekst na wyświetlanych slajdach… dlaczego? U mnie cały tekst mieścił się spokojnie na całym tle. Druga sprawa, dźwięk… W domu dźwięk w slajdach mi chodził, nie chodzi mi o dźwięk przejścia slajdów czy coś w tym stylu, tylko dźwięk wgrywałem z pliku by mi czytało tekst… i tak samo. u mnie w domu to hulało a w szkole niestety nie. Oczywiście pliki z dźwiękami stały obok pliku prezentacji.
1.porównaj rozdzielczości, proporcje ekranu, wersje office’a (łącznie z łatkami)
2.PowerPoint ma to do siebie że ciężko ustawić ścieżki do plików zewnętrznych tak żeby na innym kompie były widoczne, pewnie Ci sie nie udało i nie jesteś pierwszy
cayman3_11 , ma nacje to jest wina rozdzielczości zamiast zapisywać jako pttx powinieneś zapisać to jako pokas slajdów ptts (nie pamiętam dokładnie) to powinno wyeliminować problem rozjeżdżających się napisów
Ciekawi mnie bardzo jaka wersja office’a jest w szkole zainstalowana - prawdopodobnie 2003 i prawdopodobnie, jak nie na pewno to jest przyczyną problemów.
Chyba jasno napisałem, że prezentacje w szkole odtworzyłem w powerpoincie w którym ją zrobiłem czyli power point 2007… próbowałem też to otwierać poprzez pokaz slajdów powerpoint 2007 i tez lipa, tekst ucięty…