Powerpoint - problemy z tekstem

Witam.

Dziś w szkole “odbyła się” prezentacja którą przygotowałem. Zrobiłem ją w powerpoincie 2007 i w tej samej wersji ją odtworzyłem w szkole. I tu pojawił się problem. Wszystkie slajdy, teksty u mnie w domu na kompie były idealne. A w szkole? teksty w slajdach wyjeżdżały poza tło a co za tym idzie ucinało tekst na wyświetlanych slajdach… dlaczego? U mnie cały tekst mieścił się spokojnie na całym tle. Druga sprawa, dźwięk… W domu dźwięk w slajdach mi chodził, nie chodzi mi o dźwięk przejścia slajdów czy coś w tym stylu, tylko dźwięk wgrywałem z pliku by mi czytało tekst… i tak samo. u mnie w domu to hulało a w szkole niestety nie. Oczywiście pliki z dźwiękami stały obok pliku prezentacji.

czy Twoja wersja MS office’a jest taka sama jak w szkole?

Możliwe że Ty masz wyższa wersję office’a niż jest zainstalowana w szkole :slight_smile:

1.porównaj rozdzielczości, proporcje ekranu, wersje office’a (łącznie z łatkami)

2.PowerPoint ma to do siebie że ciężko ustawić ścieżki do plików zewnętrznych tak żeby na innym kompie były widoczne, pewnie Ci sie nie udało i nie jesteś pierwszy

cayman3_11 , ma nacje to jest wina rozdzielczości zamiast zapisywać jako pttx powinieneś zapisać to jako pokas slajdów ptts (nie pamiętam dokładnie) to powinno wyeliminować problem rozjeżdżających się napisów

A ja się troszkę uczepię :slight_smile: - Jeżeli pliki dźwiękowy jest w tym samym katalogu co prezentacja to nie powinno nie skojarzyć nagrania z prezentacją.

No to tyle.

:slight_smile:

No tak, nie doczytałem ostatniego zdania :confused:

To w takim razie nie wiem, może kodeki audio (wątpliwe)?

Ciekawi mnie bardzo jaka wersja office’a jest w szkole zainstalowana - prawdopodobnie 2003 i prawdopodobnie, jak nie na pewno to jest przyczyną problemów.

każdemu się zdarza :slight_smile:

Chyba jasno napisałem, że prezentacje w szkole odtworzyłem w powerpoincie w którym ją zrobiłem czyli power point 2007… próbowałem też to otwierać poprzez pokaz slajdów powerpoint 2007 i tez lipa, tekst ucięty…