Przygotowuję prezentację w PowerPoint. W zakładce “Przejście slajdów”
zaznaczam “Automatycznie po … np. 20 sekundach”. Z 1-go do 2-go slajdu jest 20 sekund natomiast przy następnych przejściach slajdów 2-3, 3-4, 4-5 itd. slajdy zmieniają się zaraz (bez ustalonej przerwy 20 sekund). Zaznaczyłem także opcję “Zastosuj do wszystkichh” i przy podglądzie te ustawienia są zachowane (czyli 20 sekund). Co jest nie tak ?
Ręcznie też próbowałem. Nic to nie daje. Zastosowane przejścia między slajdami działają ale nie działa funkcja czasu ???
Pozdrawiam : Marian
Złączono Posta: 16.10.2005 (Nie) 18:52
Witam.
Sprawa się wyjaśniła. Ponieważ 1-szy slajd jest tylko tłem, to przejście do 2-go trwa 20 sekund (tak jak został ustawiony czas przejścia). Natomiast następne slajdy zawierają animacje trwające około 30-50 sekund to ustawienie czasu 20 sekund nic nie daje ponieważ czas przejścia liczy się od momentu pojawienia slajdu a nie zakończenia animacji i wówczas zaraz następuje przejście do następnego slajdu. Chodzi o wersję PP 2000.
Trzeba ręcznie zmierzyć czas trwania animacji slajdu i dodać interesujący nas interwał. Chyba, że jest inne rozwiązanie ?