Powershell i problem z zasilaniem

Witam!
Mały problem wypisałem w windows powershell’a tę komendę : powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61 i teraz w opcjach zasilania nie mogę zmienić na inny plan niż zrównoważone. Jak klikam na inny to na chwilę go zaznacza i znowu daje na podstawowy. Proszę o pomoc.

A co miała ta komenda zrobić?

Miało dodać plan najwyższa wydajność. Później przechodziłem do sekcji plan zasilania i teraz mam zalecany i nie mogę go zmienić na żaden inny.

Sugeruję przywrócić system do poprzedniego zapisu i zainstalować aktualizacje systemowe, które powinny taki plan pokazać.

Nie wiem czy to dobry pomysł. Wydaje mi się, że tylko coś blokuje zdalną zmianę, gdyż nawet przez cmd nie mogę zmienić na inny plan. Na sekunde go zaznacza i znowu daje zalecany. :C

To może poszukaj komendy odwracającej poprzednią? :smiley:

Niestety to nic nie daje najwidoczniej to nie ten program tylko co innego mi blokuje zmianę. Macie jakiś pomysł co to może być?

Tak, bezsensowne przepisywanie komend z internetu.

Jeśli już chciałeś się bawić w coś takiego to mogłeś stworzyć punkt przywracania żeby później łatwo naprawić system po takiej wpadce.

Poza przywracaniem systemu trudno jest cokolwiek doradzić bo nie wiadomo jakie zmiany zostały wprowadzone. Najwyższej poszukaj programu do zarządzania energią jeśli takowy jest zainstalowany/dostępny. Może on coś zdziała.