Powolne logowanie i bład svchost.exe


(Rafor4) #1

Witam. Mam problem, ponieważ gdy wpiszę już hasło to normalnie po 1-2s włącza się pulpit, jednak przez następne 1.5minuty żaden program się nie wczytuje, a dopiero po tym czasie przez około 0.5 minuty włączają się programy. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, jednak teraz wyskakuje mi błąd svchost.exe, że instrukcja spod 0x00000000 odnosi się do adresu 0x000000000 i jak nacisnę ok nie mogę nic włączyć. Jedynie siedzę teraz z tym błędem aplikacji. Pisali na innym forum, że to naprawi combofix, jednak gdy go włączyłem to przy zamykaniu wszystkich aplikacji po prostu wyłączył też ten błąd i dalej nie było już skanowania. Nie wiem czym to może być spowodowane, a to że nie mam anty wirusa mogło się przyczynić do złapania infekcji (mimo skanowania online plików .exe pochodzących z nieznanych źródeł). Przeskanowałem rejestr programem jv16 PowerTools 2012 i wykrwył ~1200 wnikliwych śledzeń elementów oprogramowania, usunąłem je, jednak 6 pozostało i nie da się ich usunąć. Błąd nadal jest.

Log OTL:

http://www.wklej.org/id/776994/

Extracs:

http://www.wklej.org/id/776976/


(Acorus) #2

Odinstaluj V9 HomeTool.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).

Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.


(Rafor4) #3

Raport usuwania:

http://www.wklej.org/id/777006/

Nowy log:

http://www.wklej.org/id/777008/

Problem nadal wystepuję.


(Acorus) #4

W OTL użyj opcji Sprzątanie.Przeskanuj progr.Malwarebytes Anti-Malware http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free

Przed skanowaniem wykonaj RĘCZNĄ AKTUALIZACJĘ BAZY SYGNATUR WIRUSÓW Malwarebytesa "Uruchom Malwarebytes, przejdź do zakładki Aktualizacja, Sprawdź aktualizacje."


(Rafor4) #5

Log z Malwarebyts'a:

http://www.wklej.org/id/777035/

Niestety nadal występują oba problemy.

-- Dodane 24.06.2012 (N) 17:49 --

Proszę o pomoc. Nadal ciągle to wyskakuje. Dodam, że loguje się po takim "kliku" jakby pojawieniu się jakiegoś okienka, podłączeniu pendriva itp. Dopiero po tym programy zaczynają się wczytywać.

-- Dodane 12.07.2012 (Cz) 18:58 --

pomocy ? xd